Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2009-11-02, 07:41
janka avatarja
janka janka nem elérhető
Kreatív Csapattag

Hely: Espoo, Finnország
Összes hozzászólás: 922
Janka és Sabee - All About Me 2.

A mai nap a nevünkkel foglalkozunk. Mondhatnánk, hogy minden itt kezdodik. A névadás minden kultúrában kiemelt jelentőségű, nem hiába kapcsolódik hozzá annyi hagyomány, beavatási rítus. A név és a nevezett között különleges kapcsolat van, amelyet a ma agyoncivilizált embere már elfelejtett. Némely kultúrában a csecsemőnek a fülébe súgják az igazi nevét születésekor, majd kap egy másik névet, hogy megtévesszék a rossz szellemeket. Máshol megpróbálják kitalálni a gyermek igazi, Istentől kapott nevét, míg megint máshol a névadással akarják befolyásolni a sorsát. Nomen est omen.

Nem akarok az említettekkel kapcsolatban állást foglalni, de az bizonyos, hogy a nevünk életünk végéig elkísér bennünket. Talán ezért érdemes kicsit játszadozni, és megkeresni, mit is jelent. Kutakodjatok, és ne csak a szimpla jelentését keressétek meg neveteknek! Inspirációs oldalamon például nem csak egyszerű etimológiai kutatást végeztem, hanem egy kis betűszimbolikát is belevittem. Ettől kicsit vicces lett az oldal, legalábbis számomra. (Nem hinném, hogy akkora IQ-val rendelkezem, mint ahogy a J betűmből kiderül ) Használhattok más ezoterikus eljárásokat is a nevetek esszenciájának kinyerésére: betűszimbolika, számmisztika, stb.

Oldalaitokat az AAM galériába töltsétek fel!
Kulcsszó: AAM2
Határidő: szombat éjfél

Készítettem egy kis freebiet, ha tetszik, felhasználhatjátok, de nem kötelező
Innen letölthető

Az én oldalam ilyen lett:

CT:

Utoljára módosítva: janka által : 2009-11-02 11:14
Válaszol idézettel