|
|||||||
| 2012. Szülinapi kihívások Tekintsd át milyen kihívásokkal készültünk, s ha van kedved, játssz velünk! |
![]() |
|
|
LinkBack | Téma eszközök | Megjelenítési módok |
|
|
||||
|
||||
|
"Limerik"-kihívás
Szép jó reggelt mindenkinek!
Egy különleges játékot szeretnék elindítani, ugyanis arra vetemedtem, hogy versfaragásra vegyelek rá benneteket. Az oldalainkon szoktunk használni verseket, idézeteket, miért ne lehetne ez most a saját költeményünk? ![]() De nem is akármilyen versről van szó. Jártamban-keltemben akadtam rá teljesen véletlenül erre a műfajra, amit úgy hívnak, hogy limerick (vagy limerik). A limerick kötött formájú, ötsoros nonszensz-vers, amely az első sor „Volt egyszer...” mesei fordulatával bejelentett hős fantasztikus kalandjait beszéli el. A limerick rímképlete: aabba, a bb sorok mindig rövidebbek. A limerick rendkívül tömör, rendkívül bájos, rendkívül bárgyú, rendkívül idegesítő. Mutatok is néhány példát: Holnapra kéne egy limerik De honnan vegyem a rímeit? Nincs ennél nyomasztóbb! Nézem a fagyasztót, hátha van otthon kis mirelit. (Imreh András) Volt egy úr, lakhelye Mozambik, fenéken harapták a zombik. Faggatták: „Nagyon fáj?” Azt mondta: „Ugyanmár. Eleve is volt már azon lik.” (Varró Dániel) Nyolcadik Henrik a nevem, Volt egykor hat hites nejem, Önfejük sorba Hullott a porba, Hatszoros csapás ez nekem. (Bencze Imre) Szeretnék ezzel a témával egy kis humort, nevetést, fricskát becsempészni a kihívások közé. Hogy bebizonyítsam nem lehetetlen vállakozás egy ilyen kis versikét összeütni, íme néhány gyöngyszem tőlem , amit tényleg néhány perc alatt összeütöttem a kreatív csapat tagjairól: Történetek a csapatról...(megtörtént esetek alapján): Magamról Volt egy hölgy, lakhelye Fehérvár, először kétkedett, mondta,hogy ugyan már! Talán ha a netet bújjuk menni fog a szkrepbuk! Mostanra törzstag a csapatnál! Füstös Egy lányt úgy hívtak: Noémi. A padláson meg ott volt a szalámi. Nem bírom a szagát, elrontja a szobát! Valamit ki kéne találni! Főkönyv Dühöngött főhősünk Eszter, a főkönyvet hozzák már egyszer? Kéne egy táblázat, lefagyott ábrázat. Hol van egy ismétlőfegyver? Öröm Ismertem egy csajt, Gigit tudok róla egy jó sztorit: örömből akarta, semmi sem zavarta, abba is hagyta a nyafit. Süti Vicceset mesélt Altalena, s az egész vers ennek hozadéka. Sütit ahogy kivette, megszökött a beste, s lett a padló martaléka. Hááááááát nagyon kíváncsi vagyok, hogy kit tudok majd rávenni a versírásra. (A következő linkek talán segítenek, ha valaki elakad, beírva egy szót kapunk egy csomó variációt, ami rímel az adott szóra: http://rimszotar.hu/ http://rimszotar.poet.hu/) A feladat tehát az, hogy készítsetek oldalt a saját versetekkel. Arra kérlek benneteket, hogy a limerik szabályait tartsátok be! (5 sor, rímképlet AABBA, a BB sorok mindig rövidebbek.) Mivel szeretnék adni elég időt a költői kiteljesedésre, ennek a kihívásnak a határideje a hónap vége lesz.Határidő: február 29. Galéria: 2012 Scrapbook.hu szülinapi események. Ide töltsétek az elkészült alkotásokat. Kulcsszó: SB_limerik Íme az oldalaim, amit a gyerekeimről készítettem: ![]() ![]() Éééééééééés még ajándékot is hoztam! Mindenki, aki részt vesz a kihíváson megkapja tőlem ezt a készletet, amit erre az alkalomra készítettem. ![]() Remélem van kedvetek egy ilyen játékhoz, nagyon várom az oldalaitokat!
|
|
|
||||
|
||||
|
jaj, tök vicces ez a kihívás!!! ma takarítás és tortasütés közben próbálok rímeket faragni
![]() jól eltitkoltad a meglepidet! ejnye! azért köszi! ezért már érdemes "rímbe" szállni nagyon szépséges
|
|
|
||||
|
||||
|
Kihívásunk gazdája huncutIcka,
Kipattant fejéből egy szikra, Törjük a koponyánk, S várjuk a csodát... Ha nem jön a rím, lesz majd fricska? ![]() Tetszik a kihívás! Naná, hogy jövök
|
|
|
||||
|
||||
|
Icka, ezt az ajándék freebie-t nem is mondtad előre!!! Királylány vagy!!
Köszönjük! Egyébként is nagyon szeretem a nyelvi fejtörőket, a magyar nyelv kreatív használatára törekszem én is, így mindenképp részt vettem volna, de így aztán már pláne nem szeretnék kimaradni! Csúcs vagy, és derültem a versikéiden . Annyira király, hogy az oldalon ez a kommentár!! Bírom mindet!! Mindjárt ki is találok valamit!
Utoljára módosítva: Gigi által : 2012-02-10 08:24 |
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
|
Írtam én is egy kínrímet.
![]() Szenvedély Scrapbookozásnak elneveztük hobbinkat. S, jól belevesztünk... Vágunk, fotózunk, Sokat ragasztunk, Kiéljük magunkat. Vajon örül a férjünk?
Utoljára módosítva: Gigi által : 2012-02-10 10:51 |
|
|
||||
|
||||
|
Most jöttem ma először, és meg kell miondjam, hogy szupi ez a kihívás is . Már kész is a versem, csak az oldalt kell hozzá elkészítenem. Remélem mihamarabb jut rá időm!
Fantasztikusan jól sikerültek a versikék és az oldalak is. ![]() ![]() A készlet meg csak úgy szimplán: kell nekem, mert annyira jó
|
|
|
||||
|
||||
|
Elkészültem az oldalammal, köszönöm szépen jó kis móka volt.
|
||||
|
||||
|
lányok priviben elküldöm a készlet linkjét minden résztvevőnek, úgyhogy nézzétek majd az üzeneteiteket!
elnézést, hogy nem nagyon vagyok, de ez a hétvége nagyon húzós nálunk (szülinap, farsang) úgyhogy a kulcsszó tényleg nagyon fontos lenne, hogy nehogy lemaradjak valamelyik oldalról! ![]() nagyon köszönöm az eddigi oldalakat!!!
|
|
|
||||
|
||||
|
Icka, nagyon jó kihívás volt ez, csak ne kellett volna verset költeni hozzá.
![]() Csak aki nagyon bátor az olvassa el. Itt van.
|
||||
|
||||
|
Hááát, én ugyan eddig még - legalábbis úgy emlékszem - soha nem fabrikáltam rímet, de most nagyon tetszik ez a kihívás, és van is már egy szuper témám / ötletem
Úgyhogy most mindenképp szeretném kipróbálni, és neked is köszi, Icka, hogy olyan jó hosszú határidőt adtál. Mégsem maradok le teljesen mindenről. Annyira inspirálóak az eddig elkészült oldalak ! Szuperek vagytok !!
|
|
|
||||
|
||||
|
hú de szuper lenne, ha egy hagyományos oldal is készülne! nagyon várom!!!
![]() mindenkinek írom, aki benéz ide, hogy ennek a kihívásnak a hónap vége a határideje, lehet még jönni oldallal!!!
|
|
|
|||
|
|||
|
Naaagyon kedvemre való, agyelhagyós kihívás!!!! Imádoooom!!!!! Köszi Icka, bazira jól esett!!!
Ide dugtam oldalamat:http://galeria.scrapbook.hu/showimage.php?i=24793&c=261
|
|
|
||||
|
||||
|
Én is készítettem egyet. Köszi az ötletet!
http://galeria.scrapbook.hu/showimag...atid=newimages
|
|||
|
|||
|
Nem tudom, hogy "kötelező-e", de azért ide is beteszem az oldalhivatkozásom
![]() ![]() Hatvan, de oldal csak egy:-) Köszönöm, szuper volt Icka! |
|
|
||||
|
||||
|
Én is elkészültem, Icka hosszított határidejének, és múlt hét előtti kis pihenésünknek köszönhetően: http://galeria.scrapbook.hu/showimage.php?i=24834&c=261
Én ugyan eddig még nem írtam verset, (valószínűleg ezután is maradok az olvasgatásuk mellett ...), és apa szerint különben sincs rím arra, hogy "megöntözte" - hát én találtam Köszönöm a játékot, nagyon tetszett !
|
|
|
||||
|
||||
|
Icka, kész az én oldalam is a verssel
![]() Őszintén szólva, örülök, hogy sikerült teljesítenem a feladatot, és magam mögött hagyom A versírást meghagyom Varró Daninak http://galeria.scrapbook.hu/showimage.php?i=24852&c=261 |
|
|
||||
|
||||
|
Én is próbálkoztam, Icka. Köszönöm a játékot!
| Megjelenítési módok | |
|
|