|
|||||||
| 21+X - Csevegő Minden nap itt fogunk csevegni és buzdítani egymást. |
![]() |
|
|
LinkBack | Téma eszközök | Megjelenítési módok |
|
|
||||
|
||||
|
21+X napos játék - előkészületek
Talán még emlékeztek rá, hogy 2008. márciusában részt vettem Rhonna Farrer 21 napos kihívásán, egy cikket is írtam róla:
http://www.scrapbook.hu/2009/05/03/a-21-napos-kihivas/ A kihívás lényege az volt, hogy 21 napon keresztül minden nap gyakorolni kell egy új szokást, és így beépül mindennapi életünkbe. Most egy hasonló játékra szeretnék invitálni mindenkit – de egy kicsit másként. 21+X napos játékunk lényege, hogy tűzzünk ki egy célt magunk elé, amit szeretnénk elérni. Ez nagyon sokféle lehet: valami olyan, amit már régóta halogattunk, de mindig hiányzott a kezdő löket ahhoz, hogy elkezdjük. Itt az ideje, hogy most foglalkozzunk vele! Ehhez itt a fórumon megkapsz minden támogatást: elmesélheted problémáidat, nehézségeidet, elbizonytalanodásodat – és mi majd támogatunk, erősítünk és lelket öntünk beléd! 21 napon keresztül minden nap feltöltünk egy idézetet, ami utadon segíthet, vigaszt és támaszt nyújthat. Ezeket wordart formájában tesszük közzé, így akár fel is használhatod őket. És persze élőben, itt a fórumon is zajlik majd a csevej és együtt gondolkodás! A feladat pedig roppant egyszerű: keress vagy végy egy füzetet vagy naplót, amelynek mérete, kinézete szimpatikus számodra. Gondold át céljaidat és fogalmazz meg egyet, amelyet szeretnél elérni. Minden nap foglalkozni fogunk ezzel a céllal, hogy mihamarabb megvalósuljon életedben. Ezt úgy tesszük, hogy a füzetbe mindennap írunk, rajzolunk, firkálunk, kisebb alkotásokat készítünk. Mivel minden nap foglalkozni fogsz a füzettel, ezáltal a céloddal, így abszolút megadod magadnak az esélyt, hogy életedet ezáltal jobbá tedd. Csak fél órát kell minden nap ezzel töltened – de ugye ennyit megér, hogy elérd azt, amire leginkább vágysz? Nem arról van szó, hogy minden nap egy scrapbook alkotást készíts, sokkal inkább gondolkodásról, firkálgatásról, elmélyülésről szól ez a 21 nap. Az X pedig azért szerepel a játék nevében, mert reméljük a 21 nap után sem állsz meg és tovább folytatod a lépéseket célod felé! Ez a fórum a 21 nap után is rendelkezésedre áll majd, ahogy mi is. A játékot 2010. június 24-én, csütörtökön kezdjük. Addig annyi a dolgod, hogy beszerzel egy füzetet (ha van kedved nyugodtan kidekorálhatod a borítóját) és átgondolod milyen célt tűzöl ki magad elé. Ha kedvet érzel hozzá az elkészült füzetborítót és majd a játék során akár az oldalaidat is feltöltheted a külön erre a célra létrehozott galériába. A feltöltés egyáltalán nem kötelező, csak opcionális. Megmutatnod sem kell senkinek, ha úgy érzed például túl személyes a kommentárod. Ezt csak magadnak készíted, hiszen az életed is a sajátod és bármikor változtathatsz rajta, most itt a lehetőség! Hangsúlyozni szeretnénk, hogy ha például egyik nap nem tudsz alkotni semmit a füzetedbe, az nem jelent semmiféle negatívumot. Így alakult, egy napot kihagytál – majd másnap pótolod, emiatt ne érezz csalódást! De az „alkotásod” lehet akár egyetlenegy mondat is a füzetedbe – ugye nem is olyan nehéz? Témák, célok, amelyeket ajánlunk: - fogyókúra - életmódváltás - több mozgás - több türelem - egy rossz tulajdonság felszámolása - koncentrálás a pozitív dolgokra az életedben - nagyobb önbizalom kifejlesztése - rendrakás/rendtartás/rendszerezés És ezenkívül még bármi, amit el tudsz képzelni! Hiszen, ha elképzeled, akkor valóra is tudod váltani! Inspirációként íme az én könyvecském fedele: a 90 napos diétát fogom végigcsinálni (úgyhogy számomra a 21+ban a + jel igencsak nagy jelentőséggel bír!) a segítségetekkel! Utoljára módosítva: betsie által : 2010-06-23 17:24 |
|
|
||||
|
||||
|
Oh Betsie!! Nem is hiszed el, nekem most milyen jól jött ez a "kihívás". Az előbb kb. 1 órája fogalmazódott meg bennem, hogy ok most elég a lustálkodásból, és vissza kell térnem az edzéshez és a fogyáshoz. Már csak az erő hiányzott a kitartáshoz, nehogy feladjam.
De most úgy érzem ez "játék" csak megerősített benne, és így vezetve a naplót nem bújhatok ki alóla. :olelke::olelke: Szóval rám számíthasz!! Jövök! (ma már meg is veszem a füzetkémet...) Update: most esett le, hogy TE ugyabba fogsz belevágni amibe én szeretnék.. a 90 napos diétába. Akkor már van egy támaszom De örülök!!
|
|
|
||||
|
||||
|
Köszi Betsie
![]() Nem hiszed el, én is azóta töröm a fejemet újra a fogyáson (ok, most már nem kell olyan sok, csak ami azóta feljött így sunyi módon a csokikkal :emarassed mióta megláttam az akkor készült fotómat...Akkor vágjunk bele :olelke:
|
|
|
||||
|
||||
|
Anett, kérdezted a képnél a spirált: szét kell szedni az egész albumot, óvatosan ki lehet csavarni a spirált a lyukakból és így könnyebb bevonni az elő- és hátlapot.
|
|
|
||||
|
||||
|
Betsie én annyira örülök ennek a kihívásnak!!! van min változtatnom, remélem ez a projekt segít közelebb jutni a célomhoz
|
||||
|
||||
|
jaj, nekem is a mozgást kellene BEVEZETNEM az életembe. gyakorlatilag ülő életmódot folytatok, ami most már igencsak meglátszik rajtam
szóval jövök én is! remélem, közös segítséggel sikerül
|
|
|
||||
|
||||
|
Ó lányok!! Jövök én is a fogyókúrás prjektbe!!!
![]() ![]() Csütörtökön kezdjük együtt!! Tavaly 45 nap-ot csináltam végig -8 kg!:thumbsup: Megpróbálnám most a teljes 90 napot! De jó lesz így veletek!:olelke: |
|
|
||||
|
||||
|
Én is jövök! Nekem a testmozgás hiányzik. Tavaly végig csináltam a 90 napost, aki ismer tudja milyen eredménnyel (78 kilóról indultam:emarassed
Nem is fogyni akarok, csak hiányzik a mozgás... a tanulás miatt teljesen leálltam vele és most kell a lökés, hogy újra előkotorjam a gépemről Norbit .Szóval csatlakozom és HAJRÁ!!! |
|
|
||||
|
||||
|
Nekem sem ártana kotorni... Persze nem Norbit, bárki mást, csak őt ne!
![]() Nem ígérek semmit, de talán én is elkezdek kicsit mozogni. |
|
|
||||
|
||||
|
Énisénisénis!! Betsie ez hihetetlenül szuper ötlet! Én is hetek óta próbálom összegondolni és összeszervezni a jövőmet. Zsófim szeptembertől bölcsis lesz, úgy néz ki távmunkában sikerül elhelyezkednem, de mindemellett még a család, barátok, házimunka mellé be kell férjen a scrap is és egyéb más programok
![]() Megkeresem a számomra ideális füzetet és Veletek tartok! KÖSZÖNÖÖÖÖM :thumbsup: :olelke:
|
||||
|
||||
|
én is a rendszeres mozgást szeretném beiktatni a mindennapjaimba (persze nem a fogyi miatt, hanem az ülőéletmódom miatt :S) és újra el szeretnék kezdeni agykontrollozni...
|
||||
|
||||
|
Ó lányok nem hiszem el hogy ezt olvasom én ma kezdtem újra (megint) a 90 napost. Januárban is csináltam, akkor lement 6 kg, amit már kezdek visszaszedni. Pedig inkább még sok mínusz kellene (na miért nem látni engem sose oldalon?). Szóval jövök, füzetem is van, el is kezdem. Betsie nem baj ha a dolgot digiben csinálom? Nincs nyomtatófestékünk, ki se tudom nyomtatni, (meg a lányaim és a ragasztó, na és az én kézügyességem) de ötletem van, ha időm is lesz jövök egy oldallal. Á.... Csajok (lányaim). Pedig már most nekiesnék.
Viszont én nem várnék jövő csütörtökig. Ha már ma 2 tojást ettem. Meg én 90 nap múlva már dolgozom!!!! Szeptember 15-ig leszek még szabin. |
|
|
||||
|
||||
|
:laugh:Ó de szuper Judit, hogy te is itt leszel!!! Majd jön a dumcsi a tapasztalatainkról!
|
|
|
|||
|
|||
|
Hű, Betsie! Ez nagyszerű!! Már jó ideje próbálom rávenni magam a fogyásra, de nem voltam elég elszánt. Már 2x végigcsináltam a 90 napost- nagyon látható eredménnyel, de sajnos mindig vissza jött. ( 10 ill 12 kg-t fogytam, most még csak 8 jött vissza). Nagyon szeretnék belevágni,de tudom,hogy a nyaralás alattképtelen lennék csinálni....Vagy mégis? Ha ennyien együtt , akkor lehet,hogy megcsinálnám?... :rolleyes::nos::nos:
ELKEZDEM!!! Ma megpróbálok füzetet venni! Ez a kivehető spirál jó megoldás, de hol lehet kapni? Ezer puszi amiért kitaláltad!!!!!!!!!
|
|
|
||||
|
||||
|
Én is jövök! Nekem is a mozgást kéne visszaiktatni az életembe. Eddig odáig sikerült jutnom, hogy 1-2 megállóért nem szállok buszra és lift helyett lépcsőzöm, de jó lenne bringázni, úszni, jógázni és tornázni is. Most remélem sikerül rendszersnek lennem és suli mellett is tartani magam hozzá. És hát az sem lenne rossz, ha fogynék pár kilót.
Szerzek füzetet minél előbb!!
|
|||
|
|||
|
de jó ötlet... jaj, annyira tartanék én is veletek... én egyszer már elhatároztam, hogy végigcsinálom a 21 napos albumot, nagyon megtetszett maga a cikk és hiszem, hogy elég is 21 nap a gondolkodás átformálására...
úgyhogy jövök én is... igaz kicsit beprogramoztuk már ezt az időt, hisz itt a vakáció, de annyira szeretném... remélem lesz rá energiám... és a nőiesebbé válásba fognék bele... elég fiús vagyok (pirulós szmájli), rámférne egy kis nőiesedés
|
||||
|
||||
|
Andikám, én Téged is biztatlak, vágj bele! Persze kibicnek semmi sem drága
, én bezzeg nem vagyok olyan erős jellem, hogy neki álljak változni...pedig lenne miben. Betsie azt mondta, előbb a gondolkodásomat kellene megváltoztatnom. Most erre gyúrok
|
|
|
|||
|
|||
|
Én is szeretnék jönni, bár nemvalsóznű, hogy mindennap sikerül csinálnom
De igyekzem majd!Betsie! Milyen fúzet kell? Olyan amibe iskolába is írtunk? Mert van egy tök jó spirálos, csak ugye a lapok benne eléggé puhácskák
|
||||
|
||||
|
Elkészültem az oldalammal. Mint kétbalkezes digiben próbáltam megoldani. Szerintem sikerült. Szóval játékra fel!!!!
|
|
|
||||
|
||||
|
Jaj, de jó, hogy ennyien jöttök, nagyon örül a szívem!!! :olelke:
Füzetként bármi jó lehet, amit szimpatikusnak érzel. Bmary - spirálos scrapbook albumot lehet találni elég sok hobbi boltban, én a Krea-tipptől vettem, de a Hobbyművész is árul. (Rayherben azt hiszem nincs) De tényleg egy bármilyen papírboltban kapható megfelel. Kosaandi, szerintem a nőiesedés kitűzése nagyon jó cél! Szotyi, ha úgy érzed digioldallal is jöhetsz, persze! Most futok, mert ma tanfolyamot tartunk, de délután jövök még. (Én is tegnap kezdtem a 90 napost, mert már túl vagyok egy 10 napos tisztítókúrán és mindenképpen el akartam kezdeni. Ma már a tükörben én is láttam a változást. :laugh
|
![]() |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|