|
|
||||
|
||||
|
Janka és Sabee - All About Me 2.
A mai nap a nevünkkel foglalkozunk. Mondhatnánk, hogy minden itt kezdodik. A névadás minden kultúrában kiemelt jelentőségű, nem hiába kapcsolódik hozzá annyi hagyomány, beavatási rítus. A név és a nevezett között különleges kapcsolat van, amelyet a ma agyoncivilizált embere már elfelejtett. Némely kultúrában a csecsemőnek a fülébe súgják az igazi nevét születésekor, majd kap egy másik névet, hogy megtévesszék a rossz szellemeket. Máshol megpróbálják kitalálni a gyermek igazi, Istentől kapott nevét, míg megint máshol a névadással akarják befolyásolni a sorsát. Nomen est omen.
Nem akarok az említettekkel kapcsolatban állást foglalni, de az bizonyos, hogy a nevünk életünk végéig elkísér bennünket. Talán ezért érdemes kicsit játszadozni, és megkeresni, mit is jelent. Kutakodjatok, és ne csak a szimpla jelentését keressétek meg neveteknek! Inspirációs oldalamon például nem csak egyszerű etimológiai kutatást végeztem, hanem egy kis betűszimbolikát is belevittem. Ettől kicsit vicces lett az oldal, legalábbis számomra. (Nem hinném, hogy akkora IQ-val rendelkezem, mint ahogy a J betűmből kiderül ) Használhattok más ezoterikus eljárásokat is a nevetek esszenciájának kinyerésére: betűszimbolika, számmisztika, stb. Oldalaitokat az AAM galériába töltsétek fel! Kulcsszó: AAM2 Határidő: szombat éjfél Készítettem egy kis freebiet, ha tetszik, felhasználhatjátok, de nem kötelező ![]() Innen letölthető Az én oldalam ilyen lett:
Utoljára módosítva: janka által : 2009-11-02 11:14 |
|
|
||||
|
||||
|
Hű, ez tényleg egy kis kutatómunkát igényel! Megyek is keresgetni, mert délelött van is időm egy kicsit alkotgatni
Túlszárnyalja az elképzeléseimet a kihívások.. el sem tudom képzelni a többi napot, de nem is akarom, mert olyan édes a meglepetés!!!!
|
||||
|
||||
|
A nevem jelentésével teljesen tisztában vagyok, de majd csak az oldalamon árulom el.
Viszont ennél egy picit jobban is utána kéne néznem, hogy oldal legyen belőle. ![]() Ezek után kíváncsi vagyok mi lesz holnap... |
|
|
||||
|
||||
|
Hűűűűűűűűűű, nagyon-nagyon tetszik és már tudom is mit fogok alkotni! (Kár, hogy dolgoznom kell, de ha más nem, akkor szombatig megcsinálom!)
Köszi Janka, ezt a szuper kihívást!
|
||||
|
||||
|
Fú. én nagyon-nagyon nem szeretem a nevemet! :embarassed:Még azt sem szeretem, ha Anitának szólít valaki, a barátaimtól meg kifejezetten nehezen is viselem el. Írhatok az 'Ányi'-ról is?
![]() Ui: Aláírásomat mindjárt javítom, Janka szólt, hogy nem jó (most a suliban vagyok, itt tényleg nem jó a kép, de otthon jó volt, hm, ki érti ezt?) |
|
|
||||
|
||||
|
Persze, nyugodtan írj az Ányiról. Arról is lehet, miért szereted v. éppen miért nem. Bármi lehet rajta, csak a nevedről szóljon!!! Lehet rajta fotó is
|
|
|
||||
|
||||
|
Ó, imádom ezt a kihívást is. Amúgy is vonzódom az ezoteriához, jó lesz kicsit megint ebbe is belemerülni...
Köszi, Janka! És csodás az oldalad!
|
|
|
||||
|
||||
|
Azta-paszta micsoda kihívás, imádom!!! Már csak azért is mert szeretem a nevemet, jó lesz egy kis kutatómunkát végezni!
![]() Janka, csodaszép az oldalad, tetszenek az indák, a kis gyönyögyök, a virágok, a betűtípusok, egyszóval az egész. Ja, és köszi a freebie-t!!!
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
|
Én is elkészültem az oldalammal. Igaz, hogy 'redo' lett, de attól még a (bece)nevemről szól :-)
Janka, köszi a szuper WA-t! |
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
|
Na, jellemző! Én is most veszem észre, hogy freebie is volt hozzá...
Elkészültem a képemmel, már fel is töltöttem délután, mostanra ide is elértem. Janka! Nagyon köszönöm neked ezt a kihívást, már úgyis készültem egy ideje valami ilyesmit csinálni!
|
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
|
Milyen érdekes, múlt hét hétfőre volt házi feladat angolból írni a nevünkről...
![]() Hm, akkor nem gondoltam rá, hogy lehet, hogy oldal lesz belőle... ...na, nem ígérek semmitse....meglátjuk, a téma nagyon tetszik!
|
||||
|
||||
|
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|