|
|||||||
| Gyűjtsük az idézeteket Megérintett egy idézet, amit valahol olvastál? Itt megoszthatod velünk is. |
![]() |
|
|
LinkBack | Téma eszközök | Megjelenítési módok |
|
|
||||
|
||||
|
Babáknak, születésre
Most az egyik legkedvesebb idézetemet megosztanám veletek:
Csak most érkeztél erre a földre, Arcodon még az angyalok könnye. Még az útra küldő szót a szíveden hordod, Te vagy a tűz, és annak a melegét szórod. Ahogyan felém szaladsz puha talpakon, S bőröd illatát magamba szívhatom, Ahogy engem kutatva nézel az ablakon, Indulnom kell, …de a szívemet itt hagyom. Szeretlek kötőszók nélkül, A MERT és a HA elkopnak végül. Legyél hát bármilyen, gyermekem, Nekem elég az is, hogy létezel. pandababa.freeblog |
|
|
||||
|
||||
|
" Azért mert szerettek, jöttem a világra.
S lettem új fény, csillag, szülők boldogsága. Szeressetek mindig, igaz szeretettel. A kincsetek vagyok, pici kincs, de Ember!" |
|
|
||||
|
||||
|
Rabindranath Tagore: Áldás
Áldd meg ezt a parányi szívet, hófehér lelket, mely elnyerte az ég csókját a földi életre. Szereti a nap tündöklő fényét és az anyja boldog mosolyát. Nem gondol megvetéssel a porra, és nem vágyik csillogó aranyra. Áldd meg őt, és öleld szorosan a szívedre. Száz keresztúton át idetalált. Ő tudja a titkát, hogy választott ki a tömegből téged, ajtód elé lépett, és kezedbe fogózva kérdezte az útját. Híven követ, csacsog, és nevet, és a szíve nem ismeri a kételyt. Õrizd hitét, vezesd biztos kézzel, és áldd meg őt. Tedd a fejére a kezed, és kérd istenedet, hogy ha parányi lába nyomában vészjósló hullámok kelnek, fentről kapja a szelet, és kifeszített vitorlákkal elérje a béke kikötőjét. A nagy rohanásban ne felejtsd el őt, engedd, hadd jöjjön közel szívedhez, s a kezed pihentesd meg áldón a fején. |
|
|
||||
|
||||
|
Nagy igazság:
"A baba a szerelmet erősebbé, a nappalt rövidebbé, az éjszakát hosszabbá, a pénztárcát kisebbé, az otthont boldogabbá, a ruhát gyűröttebbé, a múltat semmissé és a jövőt tartalmasabbá teszi." |
|
|
||||
|
||||
|
„Minden másodpercben új emberi lélek születik a világra. Új fény gyullad ki: egy csillag, mely lehet, hogy majd különösen szépen világít, de mindenképpen soha nem látott, saját színképe van. Új lény csókolja meg a földet – talán lángészt, talán szépséget sugárzón..testet ölt az, amit még soha nem láttunk. Egy emberben sem ismétlődhet a másik, és ő sem ölthet testet soha többé másban! Minden új lény üstökös, amely az örökkévalóság folyamán csak egyszer érinti a földi pályát; hogy egy rövid pillanatra vakító fénnyel villanjon fel a két sötét örökkévalóság között."
Martin Andersen Nexö |
|
|
||||
|
||||
|
Gárdonyi Géza: Mikor a gyermek
Mikor a gyermek gőgicsél, az Isten tudja mit beszél! Csak mosolyog és integet. . . . Mit gondol? Mit mond? Mit nevet? S mint virággal az esti szél, az anyja vissza úgy beszél, oly lágyan és oly édesen. . . . De Őt nem érti senki sem. Hogy mit beszélnek oly sokat, apának tudni nem szabad! Az égi nyelv ez. Mély titok. Nem értik, csak az angyalok. |
|
|
||||
|
||||
|
Valaki megérkezett!
Isten hozott,
Ölelésért nyújtózó aprócska karok, szunyókáláskor félig lehunyt kis szemek. Isten hozott, apró kezek és apró lábacskák, édes kuncogások és mosolyok. Isten hozott egy világban, mely csak rád várt... hatalmas szeretettel! |
|
|
||||
|
||||
|
Ez is kedvenc:
Megjöttem itt vagyok, éppen körülnézek, S egy ismerős szempárt megismerni vélek. Hívogató élmény, érzem, hogy közeleg, Segítsetek kérlek hadd menjek közelebb. S egy halk szavú asszony meghallván a vágyam, Apa pocakjára odafektet lágyan. Hogy míg átöleli piciny hasonmását, boldogan hallgassam szíve dalolását. Meleg tenyerével símogatja bőrőm, ha elszenderednék, most Ő lenne az őrőm. Megpihen a test és ünnepel a lélek, Gondolatban Anya festett ilyen képet. Olyan jó így együtt feküdni az ágyban, Mama pocakjában ilyen álmot láttam. Békés biztonságban indul földi létem, Hálásan köszönöm csendes születésem. |
|
|
||||
|
||||
|
"Hol voltam, mikor még nem voltam?
Előletek jól elbújtam! Piciny búzamag, az voltam. Ezüst csillag egy álomban. Mi minden voltam helyettem, Mielőtt még meg sem születtem!" |
|
|
||||
|
||||
|
"Mikor megszületik egy várva-várt gyermek, az élet dolgai új értelmet nyernek. Apaszív, anyaszív dobban meg egy párban, új fénnyel ragyognak a világra hárman."
|
![]() |
| Címkék |
| angyalok, gyermekem, szeretlek |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|