Vissza   Scrapbook.hu Fórum > Beszélgessünk > Hagyományos scrapbookingról

Válaszol

LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2009-08-15, 21:36
Timcsoca avatarja
A Kreatív Csapat tagja

Hely: Veszprém megye, Zirc
Összes hozzászólás: 830
Képek: 270
Idézet:
pavelancsika eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Örülök, hogy kipróbáltad! Akkor gondolom, hamarosan az eredményt is láthatjuk!!! Kíváncsi vagyok mi szépet alkottál megint!
Régi 2009-10-01, 22:29
janka avatarja
Kreatív Csapattag

Hely: Espoo, Finnország
Összes hozzászólás: 922
Képek: 252
Valaki elmagyarázná nekem, mire való az áruházban kapható Tim Holz Distresser Tool??? Nagyon bizarrul néz ki, el sem tudom képzelni, hogy kell vele bánni

CT:
Válaszol idézettel
Régi 2009-10-01, 23:20
Gigi avatarja
Alapító tag

Hely: Budapest, Újpest
Összes hozzászólás: 946
Képek: 257
Idézet:
janka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Kedves Janka, nem kell sokáig várnod, mert a következő SV-ben Betsie részletezve elmagyarázza Neked és minden kedves olvasónak, képekkel illusztrálva. De addig is: a papírszélek öregítésére, pöndörítésére, roncsolására szolgál. A pirosnál két ujjad közé fogod, és az egyik vájatba belehelyezve a papír szélét végigtépdesed. Ekkor jönnek ki azok a klassz papírszélek, amiket distressed-nek mondanak angolul (roncsolt, öregített, szaggatott) - ezért a játékszer neve: Distresser Tool De a legjobb, hogy Tim Holtz keze munkája és fejlesztése. yeah:rolleyes2:

*ez a termékünk jelenleg utánrendelés alatt van.

Utoljára módosítva: Gigi által : 2009-10-01 23:29
Válaszol idézettel
Régi 2009-10-16, 10:15
pavelancsika avatarja
Törzsvendég

Hely: Orosháza
Összes hozzászólás: 871
Képek: 138
Kérdezném, hogy krétázásnál, ha Glue pad-ot haszálok, mint Betsie a bemutató cikkben akkor megvárjam, hogy megszárad a nyomtatott minta? Szeretném kipróbálni, de megakadtam.

CT member:
Válaszol idézettel
Régi 2009-10-19, 16:48
janka avatarja
Kreatív Csapattag

Szeretném megkérdezni, hogy ki milyen technikát használ a chipboard elemek színezésére. Én eddig csak tintával dolgoztam rájuk, meg eszembe jutott még a dekupázs is.

CT:
Válaszol idézettel
Régi 2009-10-19, 17:43
Gigi avatarja
Alapító tag

Hely: Budapest, Újpest
Összes hozzászólás: 946
Képek: 257
Idézet:
Akrilfestékkel festettem be ezen az oldalon 9 hónap
és ezen: Gigi

Albumpapírral vontam be a kacskaringót, majd a szélét tintáztam is itt: B, mint Brigitta
... valamint itt is albumpapírral vontam be, a cím alatti chipboard kis plakettet: Zalán
... valamint itt is: Adventi lakásdísz

ezen kívül, a Basic Grey van úgy, hogy készít DieCut ívet a chipboard formájukhoz is (DieCut=előstancolt motívumok) itt ilyet használtam (a fa az): Botok az avarban

Utoljára módosítva: Gigi által : 2009-10-19 17:46
Válaszol idézettel
Régi 2009-10-20, 11:22
Jóandi avatarja
A Kreatív Csapat tagja

Hely: Pécs
Összes hozzászólás: 348
Képek: 102
Idézet:
Én is akril festéket használok legtöbbször, ezenkívül csillámport amit szalvétaragasztóba szoktam beleszórni, vagy az oldalhoz használt papírokból vágom ki a mintát és ragasztom rá, bár ez néha nehézkes a formától függ.
Régi 2009-10-20, 11:39
pavelancsika avatarja
Törzsvendég

Idézet:

Ebben nem tudtok segíteni?

CT member:
Válaszol idézettel
Régi 2009-10-20, 12:01
betsie avatarja
Alapító tag

Hely: Szilasliget
Összes hozzászólás: 774
Képek: 276
Idézet:
Bocs, Ancsika, nem láttam a kérdésedet.
Nem kell megvárnod míg megszárad a Glue Pad, hiszen épp ez biztosítja, hogy a kréta csak a nyomaton maradjon meg igazán.
Azt javaslom, hogy próbáld ki egy külön papíron először, kísérletezz vele, majd ha már jól megy, akkor az oldaladon is kipróbálhatod "élesben".
Régi 2009-10-20, 13:23
janka avatarja
Kreatív Csapattag

Idézet:
Gigi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Köszi a tippeket! Végül kartont ragasztottam a chipboardra. Annyira nem lett nyerő Állati macerás a kis kunkorokat, meg betűket vagdosni :rolleyes2: Az a baj, hogy nekem olyan natúr cb-om van, aminek nyomi színe van. Akrilfestékből meg van elefántcsontszínem és pirosam Vennem kéne belőle egy két alapszínt.
Azért a címmunka a PS-ben könnyebb!!!

CT:
Válaszol idézettel
Régi 2009-10-20, 13:48
pavelancsika avatarja
Törzsvendég

Köszi akkor előbb külön papíron próbálom ki.

CT member:
Válaszol idézettel
Régi 2009-10-20, 13:50
Timcsoca avatarja
A Kreatív Csapat tagja

Hely: Veszprém megye, Zirc
Összes hozzászólás: 830
Képek: 270
Idézet:
Anyaggal is bevonhatod Janka! azt csak körülbelülre kell kivágni a formának megfelelően, aztán a beragasztózott chipboardon még el tudod rendezgetni(gyorsan, míg a ragasztó nem köt meg). szerintem nagyon szép, ha egy picit az anyag meggyűrődik, sőt ha kirojtosodik az még klasszabb(persze csak egy kicsit)!
Régi 2009-10-21, 21:09
Linsey avatarja
Törzsvendég

Hely: Szigetszentmiklós
Összes hozzászólás: 394
Képek: 225
Idézet:
Jennifer McGuire blogját szoktad látogatni? Van egy videója amiben natúr TH chipboard indából "varázsol" színes, írásosat. "Mod Podge"-ot ken rá(bőven)rá és szinte lesimogatja ecsettel a felesleges papírt. Itthon ennek a megfelelője a dekup ragasztó, azt hiszem. Bár sztem kapnál olyan eredeti izét is odakinn. Érdemes megnézni
Ha meg sima ragasztó, akkor átrajzolnám nagyjából a kívánt papírra, kivágnám és azután ragasztanám.- A kilógó széleket meg megtépdesném, reszelővel, vagy distress tollal.
Vagy befesteném akril festékkel és pecsételnék rá. Hm?

"Lopakodni csak egy dolog miatt érdemes: Puszit nyomni egy alvó gyermek arcára!"

Válaszol idézettel
Régi 2009-11-19, 07:04
Altalena avatarja
Vendég Kreatív Csapattag

Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 954
Képek: 201
Már több helyen láttam, hogy CD lemezt használnak album alapnak! Azt mondjátok meg, hogy ki tudom lyukasztani a kalapácsos lyukasztóval? Mert mindenhol csak azt az összenyomós fajtát használják... legalább is a képeken Pl. itt is

"A boldogság olyan pillangó, melyet ha kergetünk, soha nem érhetünk utól, de ha leülünk csendben, leereszkedik hozzánk. "
AltalenaBlogja
Válaszol idézettel
Régi 2009-11-22, 20:08
Baba84 avatarja
Törzsvendég

Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 162
Képek: 111
gyertek játszani velem itt

Blogom
Válaszol idézettel
Régi 2010-02-06, 10:42
vakrepülő avatarja
Új tag

Hely: Sellye
Összes hozzászólás: 8
Milyen nyomtatóval

Sziasztok!

Nemrég akadtam rá erre a jó kis oldalra, meg kell mondanom nagyon tetszik, gratula hozzá!!!
Kérdésem az lenne, hogy szerintetek milyen nyomtató az ideális a scrapbook minták, feliratok kinyomtatásához? Nekem jelenleg tintasugaras nyomtatóm van, ami elvileg fotóminőségű dolgokat tud, hát ez nem nagyon látszik a képeken. Bár a fényképeket mindig úgy hívatom elő. Szóval igazából arra kellene, hogy a megszerkesztett matricákat, feliratokat, egyéb kiegészítőket normális minőségben tudjam nyomtatni. Még "sima" papíron elmegy a minőség, de fotópapírra, pauszra vagy matricára nyomtatva elfolyik a festék, vagy csíkos marad. :embarassed:Ki, milyen nyomtatót használ, milyet ajánlotok ?

Köszi előre is!
Válaszol idézettel
Régi 2010-02-06, 12:30
janka avatarja
Kreatív Csapattag

Idézet:
vakrepülő eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szió! Vicces neved van Örülünk, hogy tetszik az oldal, gyere gyakran. Bármilyen kérdésed van, felteheted itt a fórumban.

Én kimondottan fotónyomtatót használok (Canon Pixma iP4600), és gyönyörűen nyomtat fotópapírra, scapbook papírra (akár dombornyomottra is). Szerintem, ilyet (mármint fotónyomtatót) érdemes beszerezni. A fotónyomtatók nagy része tintasugaras ugyan, de a papír minőségének megfelelően adagolja a tintát, ezért nem folyik el, nem lesz csíkos, pöttyös, stb. Ezek a nyomtatók kimondottan erre vannak kitalálva, így a sima papírra színessel azért nem nyomtatnak valami szépen Legalábbis az enyém. A scapbookos dolgokat én matt fotópapírra nyomtatom, mert olyan felülete van, mint a sima lapnak, de mégis kicsit kartonszerű, így lesz tartása a kinyomtatott mintának.

Magam is szeretek hibrid alkotásokat készíteni, akár úgy, hogy a minták egy részét kimondottan a sb papírra nyomtatom előre, majd arra jönnek a fotók és a többi dekoráció.

Remélem, segítettem!

CT:
Válaszol idézettel
Régi 2010-02-06, 13:38
vakrepülő avatarja
Új tag

Köszi a gyors választ!!! Nekem is fotónyomtatóm van, csak Epson Stylus D68-as. Nekem nem jött be, sem fotópapírhoz, sem pauszhoz. A sima papírra nyomtatott dolgoknak pedig valóban nincs szép tartása, és nem is olyan mutatós, mint egy vastagabb papír. A kartonra azért jól nyomtat. Nekem a fő gondom vele a matrica nyomtatás, az miatt kellene vmi másikat keresnem. Eddig lézerben gondolkodtam, de abba nagyon drága a kazetta (vagy mi van abban) ! meg maga a színes lézer nyomtató is elég drága....
Szóval marad a tintasugaras...

Jó scrapbookozást mindenkinek a hétvégére!!!
Válaszol idézettel
Régi 2010-02-06, 18:54
betsie avatarja
Alapító tag

Hely: Szilasliget
Összes hozzászólás: 774
Képek: 276
Szia 'vakrepülő'!
Örülünk, hogy tetszik az oldal.
Fotónyomatóval jó minőségben kellene tudnod nyomtatnod. A beállításoknál a legjobb minőségre állítod mielőtt nyomtatsz? Mert fotónyomtató is tud 'mindennapi nyomtatást' és akkor nem lesz olyan jó a minősége.
Nekem HP Deskjet 5740-en van és több éve használom, nagy jó minőségű képeket nyomtat és a vastagabb kartont is jól tűri.
Régi 2010-02-06, 20:40
janka avatarja
Kreatív Csapattag

Idézet:
vakrepülő eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Ez tényleg vicces, mert mielőtt megvettük a nyomtatónkat, kicsit utánanéztem a dolgoknak. Eleve a Canont, HP-t és az Epsont ajánlják alapból (nem is tudom, van-e más ). Mindegyiknek van előnye, hátránya, de arra emlékszem, hogy az epsonnál írták, hogy a színmegfelelése ennek a legjobb. Tehát a legszebb, legpontosabb színeket az tudja produkálni. Talán nézd meg, amit Betsie javasolt Vagy nézz utána a neten, ill. a szakboltokban, ott tudniuk kell a választ

CT:
Válaszol idézettel
Régi 2010-02-08, 20:16
vakrepülő avatarja
Új tag

Köszi a tanácsokat, átállítottam a nyomtatót, most elfogadható a képek minősége, bár még mindig látszik a különbség a színekben, az előhívottakkal összehasonlítva! Láttam olyan beállítási lehetőséget is, hogy vízjel, és ott is több lehetőséget. Angolul van, úgyhogy nem naon értettem. Ti tudjátok mi az a vízjel? Mi változik úgy a képen, vagy mihez lehet használni??
Válaszol idézettel
Régi 2010-02-09, 18:45
gerbera1 avatarja
Törzsvendég

Hely: Budapest (budai oldal)
Összes hozzászólás: 128
Képek: 194
nem tudom,hogy jó helyre irok de szeretném megmutizni az első albumomat
tudom nem olyan szépséges de ez a probálkozásom a kézivel
lessz majd jobb is
itt mutizom
Válaszol idézettel
Régi 2010-02-09, 18:49
Hgizzy avatarja
Tag

Hely: Budapest, Ferihegy
Összes hozzászólás: 45
Képek: 33
Ezt én már szombaton megdícsértem. Ügyes vagy!!

http://bogialkot.blogspot.com
Válaszol idézettel
Válaszol

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
Témákat nem hozhatsz létre
Nem küldhetsz válaszokat
Fájlokat nem csatolhatsz
Hozzászólásaidat nem módosíthatod

BB code : bekapcsolva
Hangulatjelek bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva

Fórum ugrás

A pontos idő 00:19 , a GMT +1 időzóna szerint.