|
|
||||
|
||||
|
Elkezdem, mert nagyon érdekel, hogyan lehet úgy pöndöríteni, szaggatni a papír vagy a fotó szélét, hogy úgy nézzen ki mintha már nagyon régi lenne. Gondolok itt elsősorban a vintage stílusú oldalakra, pld. Timcsoca képére.
|
|
|
||||
|
||||
|
Köszi! Én egy sarokreszelő durvábbik felével érem el ezt a hatást, de úgy tudom, hogy van erre valami spéci szerszám is pl. Tim Holtz Paper Distresser
|
|
|
||||
|
||||
|
Nálam erre a legjobban bevált módszer körömreszelővel "ami olyan mint a smirgli papír egyik fele durvább másik finomabb" megreszelem a papír széleit, kézzel szoktam kicsit beszaggatni és még ott is megreszelgetem kicsit majd ezután festem tintázom.
|
|||
|
|||
|
Írjatok még ide lécci mindenféle jó ötletet!
![]() Nekem az is tetszett, ami az egyik SV-ben volt, hogy hogyan lehet papírt tépni, hogy különböző hatású legyen a tépés széle :-) (Férjemnek fogom mutogatni, mert ő szerintem ebben nagyon ügyes lenne, mármint a hagyományosban, csak nincs rá ideje a meló mellett - talán nyáron) |
|
|
||||
|
||||
|
Igen, az nekem is nagyon tetszett.
Örültem neki ugyanis még azt sem tudtam, hogy papírt tépni hogyan kell (lehet) Pontosan a legelső számban volt: 2008 májusi. (Be is linkeltem, ha valakinek pont a papírtépés technika kellene)
|
|
|
|||
|
|||
|
:-) Ma is elolvastam, biztos ami biztos alapon, hátha egyszer majd tépni kell (segíteni a férjemnek
).Egyébként ma vettem zsugorfóliát meg vasalható ékkövet, ezeket használtátok már? A zsugorfóliáról is olvastam a SV-ben, elég horror, ami közben történik! |
|
|
||||
|
||||
|
Ányi, zsugorfóliával már mi is dolgoztunk. A fiam készített egy medált a barátnőjének
![]() Nem nagy ördöngősség. Ha egy hétéves is meg tudta csinálni. Én csak annyit segítettem neki, hogy körbevágtam a rajzát, meg a végén lelakkoztam a hátulját, mert ceruzával rajzolt rá, és kicsit fogott sütés után.
|
|
|
||||
|
||||
|
Elvileg nem kell(ene) lehet nem jó ceruzát használtunk hozzá, (bár márkás cucc az is) porlott égetés után, és ezért színes lett, ami hozzáért. Mivel egy medált csináltunk, nem akartuk, hogy a kislány ruhája színes legyen, ezért lelakkoztam a hátoldalát. Nekem olyan lakkom van, hogy: Maestro matt akrillakk. Ez olyan fújós, flakonos fajta. Szeretem, hogy matt, mert így sokszor fel sem tűnik, hogy használtam.
|
|
|
||||
|
||||
|
Szívesen. Cserébe te is elárulhatnád, hogy lehet hasznosítani az elkészült xszemes alkotásokat. Keretezzem be, vagy varrjam rá valamire?
Bocsi, ha nagyon off vagyok, de ennek nem akartam új topicot nyitni. |
|
|
||||
|
||||
|
Nagyon érdekelne, hogy a csillám hogyan rögzül az oldalon.
Nekem van ragasztótollam (nem tudom mi a neve) azzal rajzoltam valamit és rászórtam. Próbáltam már nedves festékbe szórni, amikor festettem. Ezen kívül hogyan lehet még? (Szeretem, ha csak úgy szolidan csillog valami
|
|
|
||||
|
||||
|
Én csillámos ragasztót használok. Ha azt akarom, hogy csak kicsit csillogjon valami, akkor az ujjammal elmaszatolom. Az tutira rögzül és többféle színben is lehet kapni.
|
|
|
||||
|
||||
|
Ha csíkban szeretnéd, mondjuk, az eléggé nem szolidan fog csillogni, akkor kétoldalú ragasztóra is rá lehet ragasztani.
Ezen kívül, még a rayherben is lehet kapni olyan formákat, ami kvázi kétoldalú ragasztó, de bele lehet szórni a csillámport, a velúrport, bármilyen por alakú díszítő dolgot, pl. domborítóport is. Kétoldalas matricának hívják, és ide kattintva, és egy kicsit legörgetve láttok ilyet. Szerintem szép dolgokat lehet vele készíteni (a feketék azok - a valóságban áttetszőek). Savmentes. Van a másik, amit Rub-on stickers-nek hívnak, az szintén jó ugyanerre, azt meg itt tudjátok megnézni. a feketék azok (valóságban áttetszőek), ezek is savmentesek. Utoljára módosítva: Gigi által : 2009-06-16 06:22 |
|
|
||||
|
||||
|
Linsey Lion _ Lamb, Twilight képeslapjáról jutott eszembe pár kérdés:
Milyen a core'dinations papír? A felületminta miatt hívják így? Mennyire tartós, ha nem fotópapírra nyomtatok? A másik kérdés a domborpor és a hődomborítás. Emlékszem, hogy olvastam valahol erről, de most nem találom, ha valaki segítene megköszönném ![]()
|
||||
|
||||
|
A core'dinations papír textúrázott, különlegessége, hogy a magja színes. Azaz belül sem fehér a papír, hanem valamilyen színű. A sima kollekcióban az alap színnél pár árnyalatabbal világosabb a mag. Van Black Magic kollekciójuk is, ami fekete felületű, de a mag színes. Ezért, ha ezeket téped, csiszolod, öregíted különleges hatást tudsz elérni. Hamarosan készítek erről egy bejegyzést a blogomon, oks?
![]() Ezek a papírok is savmentesek, így az nem lehet gond. Kinézetre már jóval érdekesebb a textúra miatt. A hődomborítás nagyon egyszerű dolog. Szükség van tintára. Általában vízjel tintát(watermark) vagy színtelen tintát(emboss ink) használnak, de lehet színessel is dolgozni. A lényeg, hogy lassan száradó tintát használj. Pecséttel, maszkkal, bármivel dolgozhatsz. A tintával pecsételsz, majd a még nedves felületre szórod a domborport. Ezután hőlégfúvóval megolvasztod a port. Ha színtelen port használsz, áttetsző, fényes felülelet kapsz. A lion lamb feliratnál pezsgőszínű vízjel tintával dolgoztam, ez picit csillog, de alapvetően színt nem ad. "Vizes" hatású lesz tőle a domborítás. Ha gondolod, gondoljátok, megcsinálom még egyszer és lefotózom magát a folyamatot, meg a papírt is megmutatom.
Utoljára módosítva: Linsey által : 2009-07-08 12:21 |
|
|
||||
|
||||
|
Nem tudom ide lehet-e linkelni, így "mindjárt" (igyekszem még ma!
) bepötyögöm a blogomra.Igen, olyan, s a hajszárítót is ajánlják páran, de az sajnos nem jó, mert szétfújja a port. Van erre is tippem.
Utoljára módosítva: Linsey által : 2009-07-08 17:19 |
|
|
||||
|
||||
|
Nekem nincs sarokkerekítőm, ezért én ezt úgy szoktam megoldani, hogy a sarokban csinálok egy négyzetet, majd a körzőt a képen a nyíllal jelölt pontra teszem és összekötöm a tőle jobbra és balra eső sarkait a négyzetnek.
|
![]() |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|