Vissza   Scrapbook.hu Fórum > Beszélgessünk > Beszélgessünk a scrapbookozásról és a fényképezésről! > Hibrid alkotásokról

Hibrid alkotásokról Kérdések, ötletek, tippek és válaszok a hibrid alkotásokkal kapcsolatban.

Válaszol

LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2011-07-23, 07:48
Mörjike avatarja
A Kreatív Csapat tagja

Hely: Debrecen
Összes hozzászólás: 1.394
Képek: 126
Week in the life 2011

Csak kíváncsiságból. Valaki közületek végigcsinálja a Week in the life projektet jövő héten?? Az ötlet Ali Edwards-tól származik. Lényege, hogy életünknek egy hetét dokumentáljuk.. nem egy speciális hetet, hanem egy teljesen átlagosat. A napi rutint, mikor mit csinálunk, mikor kelünk, mit eszünk, iszunk, stb... mindent.
Nekem nagyon tetszik az ötlet. Milyen klassz lesz már évek múlva visszaolvasni az egészet. Vagy ha minden évben csinálunk egy hetet, milyen klassz lesz már összehasonlítani, látni a változásokat évről évre.
Tavaly nem mertem belevágni, de idén mindenképpen a magam módján digitális változatban. A formátum nekem is 8*11,5 inches lesz, de a hibridet nem merem vállalni, pedig úúúgy szeretném, de erre még nem vagyok igazán berendezkedve, viszont fotókönyvet tervezek mindenképpen belőle.

No ki tart velünk? Egy hét az életünkből 2011.

Válaszol idézettel
Régi 2011-07-23, 08:35
beszteri avatarja
A Kreatív Csapat tagja 2011. nov-ig, szerkesztőségi tag

Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 877
Képek: 568
Üzenetküldés MSN-en keresztül beszteri részére
Idézet:
Mörjike eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
De jó! Tavaly Icka csinálta, már akkor is nagyon irigy voltam... De most tényleg csak a kispadról figyelek. Kemény lesz még a jövő hetünk, max. SAP képernyőket tudnék megszkreppelni... De arra nem leszek kíváncsi évek múlva... Szóval majd figyelek, hogy haladsz/haladtok!

CT: Anna Aspnes * Dido Designs
Válaszol idézettel
Régi 2011-07-23, 08:55
Gigi avatarja
A Kreatív Csapat tagja, Alapító tag

Hely: Budapest, Újpest
Összes hozzászólás: 3.743
Képek: 436
Számomra mindig nehezek az ilyen célkitűzések, vállalások. Bár, ha lennék képes ilyenre, biztos, hogy értékelném. Én is csak max. figyellek Benneteket, de szurkolok a kispadról, Eszti mellől. Icka albumára és Szabi albumára is emlékszem, enyhén irigykedve de mindenképp lenyűgözve néztem őket.
A jövő hetünk nem lesz átlagos, és scrapbookozásra pedig teljesen alkalmatlan lesz...
Régi 2011-07-23, 09:29
Mörjike avatarja
A Kreatív Csapat tagja

Én egyenlőre nagyon lelkes vagyok, szerintem az egy hét menni fog, pláne, hogy nem vállalom túl magam és "csak" digiben művelem majd.
Remélem azért jelentkezik olyan, aki idén is belevág. Hátha tudnánk egymásnak ötleteket adni esetleg, bár inspiráció van sok, de magyar közegben csak kényelmesebb megbeszélni.

Azért köszi Eszti, Gigi a lelki támogatást a kispadról

Válaszol idézettel
Régi 2011-07-23, 09:38
janka avatarja
A Kreatív Csapat tagja

Hely: Espoo, Finnország
Összes hozzászólás: 3.376
Képek: 446
nekem jó lesz a jövő hetem nem átlagos, bár semmi sem az, ha itthon vagyok. viszont most valahogy nem akaródzik scrapbookozni. jól esik ez a kis szünet.

CT:
Válaszol idézettel
Régi 2011-07-23, 09:48
Mörjike avatarja
A Kreatív Csapat tagja

Idézet:
janka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Én a hétvégét leszámítva egy átlagos hétre számítok. Tervezve nincs semmi különös, úgyhogy nekem ideális.
A kitűzött héten Janka, amúgy csak dokumentálni 'kell' maga az album a rákövetkező héten áll össze. Én se akarom magam azzal stresszelni, hogy minden nap éjszaka el is készüljön az aznapi oldal, mert akkor így tuti feladom.

Válaszol idézettel
Régi 2011-07-23, 10:20
icka avatarja
A Kreatív Csapat tagja

Hely: Székesfehérvár
Összes hozzászólás: 834
Képek: 263
már én is gondoltam rá, mert a tavalyimat nagyon imádtam, de azért van vele meló Ági, legalábbis én ahogy Alit olvasgattam, ha az oldalakat nem is, de a képeket azért próbálgattam naponta válogatni, meg jegyzeteket írtam, mert a kommenteket nagyon nehéz lenne utólag megírni, legalábbis én így gondoltam, mert az aznapi fíling elhalványul egy hét alatt
és mindenképpen akartam kommentet és nem csak egy mondatot, hanem legalább 4-5 mondatot, hogy fel lehessen eleveníteni az emlékeket, de ez csak az én változatom
megmondom őszintén nem akartam az idén belevágni, mert egy másik tervem volt, de lehet, hogy elkezdek fotózni, aztán majd meglátjuk...
a legjobban az vette el a kedvemet az egésztől, hogy a képekkel egy csomót dolgoztam, actionoztem, aztán a laborban baromira nem olyan színűre csinálták meg, meg ugye előhívatva baromi nehéz beméretezni, hogy passzoljon az oldalra méretben, úgyhogy szerintem én is csak digire vállakozok
hoppá most jutott eszembe, hogy Dóri jövő héten lovastáborba megy, akkor nekem maximum egy héttel később jó csak...
Régi 2011-07-23, 10:27
janka avatarja
A Kreatív Csapat tagja

Idézet:
jaaa! akkor a dokumentálást vállalom jól hangzik a projekt egyébként. majd gondolkodom rajta. a megvalósítás viszont tutira késni fog kicsit, mert még van egy nagyobb, sürgetőbb projektem is, amit a nyakamba vettem még itthonlétem alatt

CT:
Válaszol idézettel
Régi 2011-07-23, 10:42
Mörjike avatarja
A Kreatív Csapat tagja

Idézet:
icka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

Igen Icka, gondolkoztam rajta sokat hogy csináljam...nem akarom feladni sem, de belegebedni sem...ilyen kényelmes vagyok. Ezért is döntöttem úgy, hogy csak digizek, az menni fog.
Az aktuális héten estelente annyi van tervben, hogy az aznapi fotókat átválogatom és kitűzöm a 'falamra' (napi mappák) azt a párat szöveggel mellékelve (esetleg blogra is ha lesz időm kedvem)
Ali közre adott egy klassz dokumentációs papírcsomagot. Azt pedig napközben írogatom majd, így a journaling talán nem lesz gond albumkészítés közben. Meglátjuk...első ilyenem, izgulok egy kicsit.

Válaszol idézettel
Régi 2011-07-24, 11:34
Altalena avatarja
A Kreatív Csapat tagja 2011-2012.02.

Összes hozzászólás: 1.905
Képek: 367
Idézet:
Én idén belevágok!! Már felkészítettem a férjemet, hogy fotózni fogok, és őt is
Alie-nál láttam olyan instrukciókat, hogy hogyan tudsz egyforma fotókat csinálni. Én itthon nyomtatom ki őket, még nem tudom milyen lesz az album, majd szépen alakulni fog a fejembe.

Nem sürgetem magam, csak a saját tempómba fogom csinálni. Pont valaki írta egy hozzászólásban, hogy neki nincs családja, és sokat dolgozik, amiről pedig még nagy vonalakban sem beszélhet, így ő miről is írjon, mit fotózzon.
Sokan válaszoltak, hogy a reggeleiről, hogyan kelt, mit reggelizett, hogyan indult munkába, az érzéseiről .... stb. Nagyon nagyon felkeltette az érdeklődésemet, hogy mennyi dologról lehet beszélni egy nap, és igazából, nem a munkáról kell írni.

Véletlenül, nem tudná valaki lefordítani, a vendég posztoló Shimelle Laine videójának szövegét?

Akár a SB blogba is fel lehetne rakni!!!? Biztos nagyon inspiráló lenne, mindenki számára, és egy másik oldalát is megismerhetnénk a Scrapbook-nak.
Régi 2011-07-24, 11:48
Altalena avatarja

Jajj, és azt kifelejtettem, hogy Karenika egész blogja, pont az ilyen projektről szól. Ő egész évben vezeti a mindennapjaikat, néha oldalt készít hagyományos technikával, néha pedig, azt hiszem hetente digitálisan dokumentálja a napjaikat. Ajánlom figyelmetekbe

Freebie-ket is találhattok nála, amit digitálisan a fotóra rakhattok, és úgy nyomtathatod ki. Az ADDS: Hűség oldalamnál, használtam is valamelyik freebie-jét!
Régi 2011-07-24, 11:58
icka avatarja
A Kreatív Csapat tagja

Idézet:
Altalena eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
ezek nagyok jók, Brigi! köszi!!!
Régi 2011-07-24, 15:12
Mörjike avatarja
A Kreatív Csapat tagja

Idézet:
Altalena eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

Igen Brigi!! Nem csak annak van ÉLETE, akinek már vannak gyerekei. Bár kétségtelen, talán mozgalmasabb, azt gondoljuk tartalmasabb így, de szerintem is van miről írni gyerkők előtti életünkrél is.
Eszti írta, hogy egész nap dolgozik és könyvel, stb, erre nem akar évek múlva emlékezni. De szerintem lehet arról is írni, hogy milyen egy olyan család élete, ahol a reggel a káosz, mire útrakelnek, mindenki eljut oda, ahol az egész napját tölti. Nyilván nem monitor printscreeneket kell oldalba foglalni, de a munka utáni hazaút, gyerekek összegyűjtése, shopping, esti együttlét, főzés, stb. DE persze ez nem Esztinek szól. Az ilyen projekthez kell az is, hogy az ember akarja, rászánja magát, legyen hozzá energiája, kedve, mert valóban nem kis falat lesz. Eszti

A vidit máris megnézem.

Nagyon örülök, hogy Te is belevágsz Brigi, és láttam Szabi is csinálni fogja megint, olvastam a blogján.

Válaszol idézettel
Régi 2011-07-24, 18:49
Sipike avatarja
Törzsvendég

Összes hozzászólás: 220
Képek: 42
Ez a projekt nekem is nagyon tetszik, már tavaly is csorgattam a nyálam Szabi albuma láttán. (olvastam most is, hogy idén is belefog!)
Sajna nekem annyi befejezetlen projektem fut most, hogy ha végre tisztességesen befejezek egyet, akkor már büszke vagyok magamra.
De kíváncsian várom majd a tieteket!
Régi 2011-07-24, 19:07
Sipike avatarja
Törzsvendég

Összes hozzászólás: 220
Képek: 42
Brigi, ez de jó kis blog, még ezer éve elmentettem és most újra olyan jó látni.
Nézegetem ezeket a kis journaling tag-eket és úgy sajnálom, hogy angolul vannak. Valahogy én idegenkedek a használatuktól, pedig nyilván a gyerekeim is fogják majd beszélni a nyelvet, ahogy mi is tesszük az apjával, de valahogy mégis...
Hmm, valakinek nincs kedve magyarul készíteni párat?
Régi 2011-07-25, 07:41
Altalena avatarja

Idézet:
Sipike eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Örülök, hogy tetszik a blog! Inspiráló számomra is. Nem igérek semmit, de ha készítek valamit, akkor felrakom freebie-be.
Elindult a nap! Mindenhova cipelem magammal a fényképezőgépet, és persze felírom az eseményeket
Régi 2011-07-25, 07:58
Kriszta avatarja
Törzsvendég

Hely: Szeged
Összes hozzászólás: 753
Képek: 136
Hajrá lányok! Kívánom minden fontos momentumot tudjatok dokumentálni! Kíváncsian várom a végeredményt!

blogom

Ct member:
Válaszol idézettel
Régi 2011-07-25, 09:33
badzsulka avatarja
A hónap digitális alkotója, 2011. augusztus

Összes hozzászólás: 111
Képek: 48
Nagyon izgalmasan hangzik. Már tegnap is olvastam a blogodban, Mörjike, és már akkor is nagyon kedvet kaptam hozzá (most fejeztem be anyósom szülinapi fotókönyvét, 50. szülinapra kapja) Bele is vágok szívesen, de én is inkább egy hét múlva, ez a hetünk egyáltalán nem lesz átlagos, mert a férjem megy Horvátországba valami továbbképzésre 4 napra...de utána héten nagyon szívesen...és ha jól emékszem, akkor lesz a scrapbook klub is...

http://bobita-scrapbook.blogspot.com
Válaszol idézettel
Régi 2011-07-25, 09:44
Kolibri avatarja
A Kreatív Csapat tagja, Az év közönségdíjasa a Rayher Scrapbook kihívásán

Összes hozzászólás: 913
Képek: 235
Én is elkezdtem... De még szkeptikus vagyok magammal szemben, hogy be is fogom fejezni...

"Ha egyenesen állsz, ne érdekeljen, hogy görbe az árnyékod!"

"A scrapbook, az alkotó életének, lelkének és gondolatainak a tapintható formája" - by Én
Válaszol idézettel
Régi 2011-07-25, 09:55
beszteri avatarja
A Kreatív Csapat tagja 2011. nov-ig, szerkesztőségi tag

Összes hozzászólás: 877
Képek: 568
Üzenetküldés MSN-en keresztül beszteri részére
Idézet:
Igen, teljesen igazad van, Ági! Rosszul fogalmaztam meg: szóval a lényeg - itt a munkahelyen ez a hetem még káosz, túlórák tömkelege, este, mire hazaérek, már alig élek, fotómasinát nem is látok. Reggel meg még midenki alszik, amikor indulok dolgozni - félig még én is... Majd, ha átlagos hét lesz itt is, lehet, én is belevágok a digibe, inspirálódom majd nálatok...

CT: Anna Aspnes * Dido Designs
Válaszol idézettel
Régi 2011-07-25, 10:17
Altalena avatarja

Idézet:
beszteri eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Hű Eszti! Az ilyen zsúfolt heteket én sem szeretem! Kitartást, már mindjárt péntek
Régi 2011-07-25, 13:42
Mörjike avatarja
A Kreatív Csapat tagja

Uhh, de brutál..még csak a nap fele telt el, de már van több mint 150 fotóm.
Egész júliusban nem csináltam ennyit most valahogy...azt hiszem most bepótolom.
Kicsit macerás mindent leírni. A gyerekeim furán néznek rám és kérdezik, hogy anya ezt most miért fotóztad le??? Ebédnél meg, asztalra tettem a kaját, de még nem szedtem, fotózom, erre Zsombi. "Anya ugye tudod, hogy sok időt pocsékolsz a fényképezéssel... kapok már ebédet???" egyemmeg!!!!!

Válaszol idézettel
Régi 2011-07-25, 13:48
ritacica30 avatarja
Törzsvendég

Hely: Szeged
Összes hozzászólás: 299
Képek: 121
Idézet:
Ijajjj, de édes!!!!! Ezt a sztorit is feltétlen írd hozzá a napi kommenthez szerintem annyira aranyos!!!!
Régi 2011-07-25, 13:52
Mörjike avatarja
A Kreatív Csapat tagja

Idézet:
ritacica30 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Igen-igen, mindenképpen

Válaszol idézettel
Régi 2011-07-25, 15:24
Altalena avatarja

Én is haladok, fotózok Eddig egyedül voltam itthon, de most már megjött az alanyom, aki ki nem állhatja a fotózkodást, de megigérte, hogy egy hétig engedi majd

De édesek a fiúk! 150 kép?!! Nem lesz könnyű a válogatás Nagyon érdekes, de rengeteg sb-os témára akadtam itthon, felnyitotta ez a projekt a szememet!!!
Régi 2011-07-25, 19:10
icka avatarja
A Kreatív Csapat tagja

szerintem is nagyon jó ez a téma, én is belevágok, de nem ígérek magamnak semmit...
viszont én csak a jövő héten fogom csinálni, mert egyik gyerekem táborban van, így meg nem az igazi... hátha a jövő héten még jó idő is lesz
Régi 2011-07-27, 12:30
Didó avatarja
A Kreatív Csapat tagja

Hely: Gyömrő
Összes hozzászólás: 842
Képek: 408
suttyomban én is belekezdtem, már kész is az első két nap, a blogomon megnézhetitek, ha gondoljátok - itt található.
Alig várom a Ti alkotásaitokat!! nagyon jó kis szórakozás, és nem mellesleg tök jó emlék lesz!!
Régi 2011-07-27, 12:52
janka avatarja
A Kreatív Csapat tagja

Idézet:
Didó eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
és milyen szép albumot rittyentettél!!! irigykedem! nagyon-nagyon inspiráló!

szerintem, mutathatnál belőle a galeszban is egy kis ízelítőt! hátha jobban felfigyelnek rá

CT:
Válaszol idézettel
Régi 2011-07-27, 12:59
Mörjike avatarja
A Kreatív Csapat tagja

Idézet:
janka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
ez jó ötlet!
Dia, nekem is nagyon tetszik, amit eddig csináltál, szuper

Válaszol idézettel
Régi 2011-07-27, 13:11
Didó avatarja
A Kreatív Csapat tagja

Hely: Gyömrő
Összes hozzászólás: 842
Képek: 408
ha már ennyit beszélünk róla, készítettem az én oldalam alapján egy sablont, hátha hasznát veszi valaki
letölthető innen

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
Témákat nem hozhatsz létre
Nem küldhetsz válaszokat
Fájlokat nem csatolhatsz
Hozzászólásaidat nem módosíthatod

BB code : bekapcsolva
Hangulatjelek bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva

Fórum ugrás

A pontos idő 21:10 , a GMT +1 időzóna szerint.