|
|
||||
|
||||
|
fadoboz díszítése
Igazából nem tudtam hol is tehetném fel a kérdésemet, ha nem jó helyre került, nyugodtan át lehet költöztetni.
A kérdésem pedig a következő: Szeretnék ajándékba készíteni bonbonos dobozkát. A bonbont is én csinálom hand made, a doboz dekorálásával viszont bajban vagyok. Szalvétatechnikát találtam a neten amivel lehetne viszonylag egyszerűen dekorálni, viszont nekem tetsző szalvétát nem találtam. Adjatok légyszives ötletet hogyan lehetne még másképpen díszíteni fa dobozkát? Remélem van nálam sokkal tapasztaltabb kreatív emberke itt, aki tud ötletet adni.
|
||||
|
||||
|
Ha van jó minőségben nyomtató nyomtatód, akkor ajánlom a digitális papírokból készült borítóbevonatot, hm? Mérd le a doboz oldalait, és szerkeszd meg digitálisan a doboz szabásmintáját, és állíts össze digitálisan egy Neked tetsző mintát. Ezek a digi készletek 300 dpi-ben készülnek, tehát a legjobb minőséget adják vissza, a ha nyomtató is alkalmas rá.
Ha pedig az előző dolog nem működik, ajánlani tudom a hagyományos scrapbook papírokat (mondjuk elegáns vagy karácsonyi mintázatúakat), amelyek a dekupázsoláshoz használatos ragasztóval tökéletesen felragadnak a karton vagy fadobozokra. Én már vontam be gombtartónak használt tolótetős fadobozt scrapbook papírral, és tökéletesen ragadt rá. Aztán még egy réteg lakkot tettem rá (dekupázsragasztósat), és akkor le is lehet törölni portalanításkor, mert védi a portól. Még egy tipp: én a doboz éleit lefestettem előbb akrilfestékkel, majd a scrapbook papírokat kicsit kisebbre vágtam, mint a doboz oldalai, és amikor már teljesen rászáradt, smirglivel végigsmirgliztem a széleit a papírnak. Így a papír szélei eltűntek és finoman beleolvadtak az akrilfestékbe. Ha esetleg a festéket is "sikerült" megreszelnem, oda tettem még egy keveset újból. Nagyon szép lett. Szerintem próbáld ki. Az akrilfesték helyett, ha teljesen bevonod papírral használhatsz bélyegzőtintát is az élek öregítésére, szerintem csodás lesz. |
|
|
||||
|
||||
|
Gigi, nagyon szépen köszönöm a gyors választ a remek ötletet. Én is gondoltam rá, hogy megszerkesztem, kinyomtatom és azt ragasztom rá, csak mivel viszonylag vastag a papír, a szélein gondolkodtam, hogy nem lesz szép rajta, de ez a smirglizéses és lakkozás ötletet nagyon köszönöm!
Itt Debrecenben sajnos egyik kreatív boltban sem találtam nekem tetsző scrapbookos papírokat, nagyon nagyon szegényes a kínálat, úgyhogy marad a nyomtatás. Még egyszer köszi!
|
||||
|
||||
|
Igen. Szerintem direkt erre van kitalálva. 300 forint a 10db-os. Ugyanúgy árulják, mint a szalvétát a hobbiboltban van állványon.
Szerintem ezekhez a kicsi dobozokhoz könnyebb mintát találni köztük. Itt az új , de ez szalvétás és még finomítgatni kell itt-ott.
|
||||
|
||||
|
Ancsika, ez is nagyon szép lett! Ügyes vagy!
Lenne ám még kérdésem. Ha nyomtatok papírt és azt akarom lelakkozni, a nyomtatott papíron nem fogja elmaszatolni a festéket? Kész scrapbook papírral gondolom ilyen probléma nincs. Én egyenlőre most emiatt aggódom. Már megrendeltem a hozzávalókat, remélem hamarosan megérkezik. Úgy csinálnám már. )
|
||||
|
||||
|
Khm. Igen. Ez valóban egy sarkalatos dolog. Őszintén szólva, azt gondolom, hogy ha ecsettel v. szivacsecsettel kerül fel a ragasztó, akkor tuti elmaszatolódik és bizony, még a fújós ragasztólakk is elmaszatolódhat, ha otthoni eszközökkel van a papír nyomtatva, igen.
Hacsak nem vízszintesen és felülről fújva kerül rá a ragasztó a papírra, és minden oldalát megvárod, míg megszárad, és levegőmozgás sincs a közelben. Vagyis, ha egyébként mellékállásban autófényező vagy, akkor tudod miről beszélek (viccelek).Szóval, szerintem házi nyomtatású papírok esetén ne lakkozzál, igen. |
|
|
||||
|
||||
|
Elkészültem a dobozokkal. Megmutatom, hátha kíváncsi rá valaki.
![]() Végül is minden bejött amit írtatok. Nyomtatott papíron, akármennyi száradás után is a lakk miatt megfolyik a festék, még a sprayvel is. Vagyis az nem annyira, inkább az volt vele a bajom, hogy nem is látszott rajta a lakk. Szóval még a múltkori bejegyzéskor sikerült kreatív boltban olyan papírokra lelnem, ami belefért az elképzelésembe. Bár amit én terveztem egyáltalán nem ilyen lett volna, de az idő szűke ezt engedte most. Szóval a lecsiszolt fadobozokat lefestettem barnára akrilfestékkel, majd a méretre vágott papírokat ráragasztottam, száradás után pedig a doboz éleit lecsiszoltam. Így előtűnt a a papír alapszíne a fekete, ami nekem tetszett, úgyhogy nem festettem vissza barnára, hanem csak lelakkoztam. Magát a papírokat nem lakkoztam le, mert próbálgatásnál nem tetszett az eredmény. Elveszett a papíroknak a szép gyöngyház fénye. A festett részeket és az éleket tehát lelakkoztam. Szaténszalaggal díszítettem a dobozt és kész. Első ilyesmi munkám, úgyhogy bár az eredeti elképzelés nem ilyen volt azért elégedett vagyok magammal. ![]() Mutizom a képeket. Legalábbis remélem, hogy sikerül. ![]()
|
||||
|
||||
|
Hű deee gyönyörűűűű! Ez igen Mörjike! Nagyon szép papírokat választottál, olyan elegáns lett! Nagyon örülhet, aki ajándékba kapja!
|
||||
|
||||
|
Szerintem is gyonyoruek lettek! Nagyon ugyes vagy!
|
||||
|
||||
|
Mörjike, csodásak a dobozok. Igazán ügyes vagy.
|
|
|
||||
|
||||
|
azért kukkantottam be mert láttam egy fadobozkát aminek sok kis apró fiokocskája van és szeretném befesteni meg diszíteni
tanácsot kérek mert nem tudom milyen festék kell és ecset hozzá lehet e ragasztani a festésre és milyen ragasztó kell,multi kleber ragasztom van remélem jó helyre kukkantottam be ![]() ____________________________________ Blogom |
|
|
||||
|
||||
|
Szerintem festeni sima akrilfestékkel és ecsettel tudod. Esetleg a végén valami lakkot is rá lehet tenni. A ragasztóhoz nem tudok hozzászólni...
Kukkants be Veka blogjára (Vera's green room), mert ő sok ilyet csinál.
|
|
|
||||
|
||||
|
Gerbera!
Túl nagy tapasztalatom nincs, de ami van elmondom. Én sima dekupázs ragasztót használtam a papírok felragasztásához, (a már akryllal lefestett és megszáradt fára is lehet vele ragasztani) Fára teljesen jó az akryl festék, én 2 réteget kentem rá, majd száradás után dekupázs lakkal lekentem. A papírokat én nem lakkoztam, mert azoknak szép fénye volt, nem akartam elrontani a lakkal, de a festett fa szép selyem fényű lett tőle.
|
||||
|
||||
|
elmentem nézni hozzá amiket itt elmondtál se ragasztojuk nem volt se lakk
![]() elakartam menni a layerhez de már késö volt,ott biztos minden van akrylfestéket azt vettem meg ecsetet holnap alkotok,lehet nem sikerül de probálkozom,köszi a tanácsot és jankának is
|
|
|
||||
|
||||
|
Azta, micsoda kincsesláda! Nagyon tetszik!
|
![]() |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|