|
|||||||
| Játékok | Nemzetközi Digitális Scrapbook Nap 2011 A Nemzetközi Digitális Scrapbook Nap 2011 játékai |
![]() |
|
|
LinkBack | Téma eszközök | Megjelenítési módok |
|
|
||||
|
||||
|
Blogtrain - Otthon, édes otthon
Janka szavait tolmácsolom: Még három hétvége, és itt a Digitális Scrapbooking Napja. November első szombatján ünneplik a scrapbookos közösségek, ahogy évek óta mi is. Arra gondoltunk, hogy a szokásos közös készlet helyett útjára indítunk egy blogvonatot, hogy ti is beszállhassatok. Na, van kedvetek hozzá? A blog train témájául az Otthon, édes otthont választottuk. Úgy gondoljuk, ez egy elég tág téma ahhoz, hogy bárki készíthessen hozzá, amit szeretne. A palettánál is igyekeztünk részben az évszakhoz, részben a témához illeszkedni, ugyanakkor elég tág teret adni a kibontakozáshoz. Ha szeretnél felszállni a vonatra, kérünk, jelezd a fórumban neved és blogod elérhetőségével, akár útközben is. Ha részt veszel benne, tedd ki a blogodra a logót. Később ne felejtsd el a készlet letöltési linkjét "alátenni". Az alábbi logók .png formátumban készültek, 150pixel, 200 pixel ill. 300 pixel szélességben. Jobb egérgombbal a képekre kattintva letölthetők, ill. a fájlok elérési útvonalát is használhatjátok! ![]() A blog train (blogvonat) egy olyan közösségi játék, ahol mindenki kedve szerint kipróbálhatja magát a digitális készletkészítésben. A jelentkezők vállalják, hogy a megadott paletta alapján elkészítik a témához illő minikészletüket, sablonjukat, wordart-csomagjukat, stb. A vonatra bármilyen digitális termékkel rá lehet csatlakozni. A készleteket mindenki azonos napon (nagyjából egy időpontban) tölti fel a blogjára letöltési linkkel, illetve a sorban előtte és utána álló blogjának elérhetőségével együtt. A blogon akár az egész blogvonat feltüntethető nevekkel, de csak az előtte és az utána álló blogjának linkjét kell beszúrni.
Az Otthon, édes otthon blog train színpalettája:
![]()
Utoljára módosítva: Gigi által : 2011-10-15 21:04 |
|
|
||||
|
||||
|
1. gólya - keleplo.blogspot.com
2. Janka - jankaland.blogspot.com 3. Gigi - budahazibrigitta.blogspot.com 4. beszteri - beszteri.blogspot.com |
|
|
||||
|
||||
|
Sziasztok! Még sosem vettem részt ilyesmiben, de egyszer szeretném kipróbálni. Úgyis ma kaptam (csak virtuálisan, mert nem érkezett meg a rendelés) egy olyan digitális rajztáblát, még nem is tudom mi az, meg hogyan lehet használni, férjemtől kaptam a szülinapomra.
Lehet, hogy sokat fogok kérdezni, mert a múltkori magnóliásra is terveztem, de nem mertem indulni vele, mert túl sok volt bennem a bizonytalanság... Azért most igyekszem majd megfelelni, majd valami egyszerűvel készülök :-) 1. gólya - keleplo.blogspot.com 2. Janka - jankaland.blogspot.com 3. Gigi - budahazibrigitta.blogspot.com 4. beszteri - beszteri.blogspot.com 5. whetuu - whetuu.hu |
|
|
||||
|
||||
|
beszállnék
![]() 1. gólya - keleplo.blogspot.com 2. Janka - jankaland.blogspot.com 3. Gigi - budahazibrigitta.blogspot.com 4. beszteri - beszteri.blogspot.com 5. whetuu - whetuu.hu 6. Didó - minimalscrap.blogspot.com |
|
|
||||
|
||||
|
nagyon jó!
nem kell ám feltétlenül egész készletet tervezni!!! akármilyen apróság jól jön a nagy csomagban. cetlik, címfeliratok, hibrid kártyák, mini elemcsomag, papírcsomag, wordart, betűkészlet, bármi... szerintem próbálkozz először egy dologgal, pl. betűkészlet. aztán ha az jól sikerül, még csinálhatsz hozzá mást is.
|
|
|
||||
|
||||
|
Jaj Gigi, pont azon gondolkodtam, hogy milyen régen volt már blogvonat....
Természetesen én sem maradok ki belőle ![]() 1. gólya - keleplo.blogspot.com 2. Janka - jankaland.blogspot.com 3. Gigi - budahazibrigitta.blogspot.com 4. beszteri - beszteri.blogspot.com 5. whetuu - whetuu.hu 6. Didó - minimalscrap.blogspot.com 7. Krysty - krystyscrap.blogspot.com
|
||||
|
||||
|
Ebből kimaradni??? Szó se lehet róla.
![]() ![]() ![]() 1. gólya - keleplo.blogspot.com 2. Janka - jankaland.blogspot.com 3. Gigi - budahazibrigitta.blogspot.com 4. beszteri - beszteri.blogspot.com 5. whetuu - whetuu.hu 6. Didó - minimalscrap.blogspot.com 7. Krysty - krystyscrap.blogspot.com 8. Mörjike - morjike-scrap.blogspot.com |
|
|
||||
|
||||
|
Még jó hogy!
![]() 1. gólya - keleplo.blogspot.com 2. Janka - jankaland.blogspot.com 3. Gigi - budahazibrigitta.blogspot.com 4. beszteri - beszteri.blogspot.com 5. whetuu - whetuu.hu 6. Didó - minimalscrap.blogspot.com 7. Krysty - krystyscrap.blogspot.com 8. Mörjike - morjike-scrap.blogspot.com 9. Kolibri - noemimounier.blogspot.com
|
||||
|
||||
|
Természetesen én sem hagyom ki
![]() 1. gólya - keleplo.blogspot.com 2. Janka - jankaland.blogspot.com 3. Gigi - budahazibrigitta.blogspot.com 4. beszteri - beszteri.blogspot.com 5. whetuu - whetuu.hu 6. Didó - minimalscrap.blogspot.com 7. Krysty - krystyscrap.blogspot.com 8. Mörjike - morjike-scrap.blogspot.com 9. Kolibri - noemimounier.blogspot.com 10. Altalena - altalenablogja.blogspot.com |
|
|
||||
|
||||
|
Janka, betűket már gyártottam a grazi oldalamhoz (betűs és számok kihívás). Már párszor nekifutottam wa-nak is, mert néha szeretnék olyan idézetet feltenni, ami nincs kész wa-ban. Ha vállaljátok a mentorkodást, akkor azt hiszem, bevállalom.
Mi a határidő a döntésre? (tudom, a te munkatempóddal tegnapelőtt )
|
||||
|
||||
|
mivel még sosem vettem részt ilyenben, ezért nem próbálkoznék sok dologgal
de van, amire már van öltetem... ![]() 1. gólya - keleplo.blogspot.com 2. Janka - jankaland.blogspot.com 3. Gigi - budahazibrigitta.blogspot.com 4. beszteri - beszteri.blogspot.com 5. whetuu - whetuu.hu 6. Didó - minimalscrap.blogspot.com 7. Krysty - krystyscrap.blogspot.com 8. Mörjike - morjike-scrap.blogspot.com 9. Kolibri - noemimounier.blogspot.com 10. Altalena - altalenablogja.blogspot.com 11. zitz - scrapvilag.blogspot.com |
|
|
||||
|
||||
|
jövök én is! klassz lesz!
![]() 1. gólya - keleplo.blogspot.com 2. Janka - jankaland.blogspot.com 3. Gigi - budahazibrigitta.blogspot.com 4. beszteri - beszteri.blogspot.com 5. whetuu - whetuu.hu 6. Didó - minimalscrap.blogspot.com 7. Krysty - krystyscrap.blogspot.com 8. Mörjike - morjike-scrap.blogspot.com 9. Kolibri - noemimounier.blogspot.com 10. Altalena - altalenablogja.blogspot.com 11. zitz - scrapvilag.blogspot.com 12. icka - icka-ficka.blogspot.com |
|
|
||||
|
||||
|
Én sem hagynám ki
![]() 1. gólya - keleplo.blogspot.com 2. Janka - jankaland.blogspot.com 3. Gigi - budahazibrigitta.blogspot.com 4. beszteri - beszteri.blogspot.com 5. whetuu - whetuu.hu 6. Didó - minimalscrap.blogspot.com 7. Krysty - krystyscrap.blogspot.com 8. Mörjike - morjike-scrap.blogspot.com 9. Kolibri - noemimounier.blogspot.com 10. Altalena - altalenablogja.blogspot.com 11. zitz - scrapvilag.blogspot.com 12. icka - icka-ficka.blogspot.com 13. Rainbow - 7szindizajn.hu |
|
|
||||
|
||||
|
Hjaj, nagy fába vágom a fejszém - szokásom szerint... - de megpróbálom én is!
![]() 1. gólya - keleplo.blogspot.com 2. Janka - jankaland.blogspot.com 3. Gigi - budahazibrigitta.blogspot.com 4. beszteri - beszteri.blogspot.com 5. whetuu - whetuu.hu 6. Didó - minimalscrap.blogspot.com 7. Krysty - krystyscrap.blogspot.com 8. Mörjike - morjike-scrap.blogspot.com 9. Kolibri - noemimounier.blogspot.com 10. Altalena - altalenablogja.blogspot.com 11. zitz - scrapvilag.blogspot.com 12. icka - icka-ficka.blogspot.com 13. Rainbow - 7szindizajn.hu 14. ritacica30 - ritacica-lovescrap.blogspot.com |
|
|
||||
|
||||
|
De örülök, Lányok, hogy ennyien benne vagytok! Kata, neked különösen
![]() Esetleg, ha van kedvetek, a FB-on, blogon megemlíthetitek a dolgot. Talán van, aki nem sűrűn jár erre, de lenne kedve hozzá. Nem kötelező természetesen. Rita már megoszotta, láttam Köszi
|
|
|
||||
|
||||
|
jöttem gonoszkodni
![]() egy papírcsomaggal már kész vagyok... most az elemek valahogy nem mennek, de a végére összejönnek ám azok is ![]() Láthatjátok, én is kihagytam színt a palettából, szóval ne vegyétek annyira szigorúan. Azért passzoljon nagyjából, de nem gond, ha árnyalatokban eltér pl. Jobb is, mert nem lesz minden teljesen ugyanolyan színű! |
|
|
||||
|
||||
|
Szivi :-) megy majd a blogra is... Nagyon gyors vagy Én elemeket kezdtem el gyártani, nem használtam a színkódot csak saccra nézem a színeket, árnyalatokat...az baj?Valsz. lesz még 25616 kérdésem...
|
|
|
||||
|
||||
|
azért jó lenne, ha a palettát követnéd valamennyire, mert látszatra elég eltérő színeket lehet kikalkulálni
ezért mondtuk, hogy színmélységben (sötétebb-világosabb) lehet különbség, az nem gond, de azzal tudunk harmonikus egészet alkotni, ha ragaszkodunk valamennyire az adott színekhez. (pl. ott a halvány türkizzöldnél vettem észre, miután megcsináltam a papírt, hogy sokkal kékesebb lett, mint a mellette levő zöldes papír. kénytelen voltam hát cserélni, különben nem passzolnak egymáshoz a papírok!) próbáld meg, h a kész elemekre rárakod a szín color overlay-jel, aztán kicsit visszaveszel a színből -- így a kettő közötti színt kapod, és már közelebb lesz a palettához. egyébként azt javaslom mindenkinek, hogy gyártsátok csak az elemeket, papírokat, ahogy nektek tetszik. aztán kezdjétek el rápakolni a preview-ra. ott látszik igazán, mi az, ami passzol magához a készlethez színben, stílusban, témában. ha valami nem passzol teljesen, hagyjátok ki, változtassátok meg! ha megnyugtat, én a végén a cuccok kb. 40-50%-át kiszórom, tehát mondhatnánk, hogy felén feleslegesen dolgoztam de azért azokat a következő készletnél el lehet lőni
|
|
|
||||
|
||||
|
Naná, hogy jövök
![]() 1. gólya - keleplo.blogspot.com 2. Janka - jankaland.blogspot.com 3. Gigi - budahazibrigitta.blogspot.com 4. beszteri - beszteri.blogspot.com 5. whetuu - whetuu.hu 6. Didó - minimalscrap.blogspot.com 7. Krysty - krystyscrap.blogspot.com 8. Mörjike - morjike-scrap.blogspot.com 9. Kolibri - noemimounier.blogspot.com 10. Altalena - altalenablogja.blogspot.com 11. zitz - scrapvilag.blogspot.com 12. icka - icka-ficka.blogspot.com 13. Rainbow - 7szindizajn.hu 14. ritacica30 - ritacica-lovescrap.blogspot.com 15. Bóbita - bobita-scrapbook.blogspot.com |
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
|
én azt hiszem a szöveges elemekre fekszem rá:
wordart, betű, szöveges cimkék... de lehet, hogy megpróbálkozom 1-2 háttérpapírral is
|
|
|
||||
|
||||
|
mondom, csak lazán, de azért a szín legyen ugyanaz
csak a harmónia miatt köszi a megértést! (de tényleg rádbízom. ha belátásod szerint az általad választottak is jól illenek, akkor nem kell variálni.)csak úgy, mint az enyémnél: nem elütő az eltérés, de azért picit van. (a Magnóliánál jött ki nagyon, hogy mindenki ráhúzta tökéletesen ugyanazokat a színeket az elemekre, papírokra, kivéve a tervező csajok, akik már ismerik a dörgést így az egész teljesen ugyanannak a színnek, ugyanabban az árnyalatában pompázott. ezt szeretném most elkerülni. vili? na, talán így már érthető, mit zagyválok össze )
|
|
|
||||
|
||||
|
Értem én, értem én...
A másik kérdésem, hogy rengeteg készletben látom, hogy sokan CU-t használnak...és most itt nem kifejezetten erre a csapatra gondoltam; sőt!!! nagyon sőt!!!! Nekem (is) nyilván jó lesz ez is alapnak - mint szegény kezdőkének...de ez mennyire gáz?
|
![]() |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|