Vissza   Scrapbook.hu Fórum > Üdvözlünk a Scrapbook.hu Fórumában! > Általános szabályok > A Scrapbook.hu Galériája

Válaszol

LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2010-01-05, 12:58
Gigi avatarja
A Kreatív Csapat tagja, Alapító tag

Hely: Budapest, Újpest
Összes hozzászólás: 3.742
Képek: 436
Király Képfeltöltéssel kapcsolatos kérdések

Örömmel látjuk, szerintem mindannyian, hogy a Scrapbook.hu galériája fokozatosan növekszik, bővül, s nap mint nap egyre több, szebbnél szebb alkotás kerül feltöltésre. Mikor e sorokat írom, már alulról verdessük a 10.000 képet, ami alig egy év alatt, óriási mennyiség - egy Magyarországon épp szárnyait bontogató hobbi esetében.

Felmerült bennünk néhány dolog, amit bizalommal osztunk meg minden kedves tagunkkal, akik - hozzánk hasonlóan örömmel nézegetik a képeket naponta, s nem kevesebb örömmel olvasgatják a hozzászólásokat is.

Sokat lehet tanulni és fejlődni a galéria képeinek megtekintése közben, kinyílhat a szemünk új megoldásokra. Ugyanez a helyzet a kommentárokkal is. Nemcsak feltöltőik szívét dobogtathatjuk meg - sőt, ők szárnyakat kapnak, ha visszajelzés érkezik munkájukra (tapasztalatból mondom ). Azok a látogatóink, vagy regisztrált tagjaink is szívesen olvasgatják a kommentárokat, akik nem töltöttek fel oldalt, vagy épp nem az ő oldalukhoz érkezett hozzászólásokat nézegetik. Mégpedig azért, mert ez köt bennünket össze, hogy a kis becenevek mellett gondolatainkat is vállalva, többet osztunk meg magunkból. Így alakul ki a sok ismeretlen-ismerős közössége. Ezért (is) szeretünk idejárni, nem?

Szeretetet, bátorítást, sikerélményt adhatunk a másiknak, ha HOZZÁ szólunk. Mindannyian hétköznapi emberek vagyunk, akik vágyják a lelki simogatást.

Buzgón említem hát a képek kommentálásának lehetőségét előttetek! Ha van kedvetek kedvességet osztani ingyen - tegyétek meg! Tegyétek szóvá, ha valakinek valamely munkájában megtetszett valami!

S Mi mindannyian, akik rendszeresen feltöltünk, mutassunk példát! Talán kezdjük úgy, hogy ha feltöltünk egy oldalt, akkor a közvetlen mellettünk lévő két oldalnál hagyunk egy kedves mondatot. Ha pedig hozzászólás érkezik valamely munkánkra, akkor a kommentár küldőjének nézzük meg a galériáját, és hagyjunk ott a nekünk legjobban tetsző alkotás alatt mi is szintén egy gondolatot! Hm?

Van kedvetek ehhez?

Szeretettel jegyzem még meg, hogy (a legjobb szándék feltételezése mellett) nem az ömlengős, őszintétlen bazsajgásra szeretnénk rávenni! Csak azt mondd, ami tényleg benned van. De ha van Benned valami, akkor írd meg! Meglátod, milyen boldog lesz a szíved - mert mosolyt adtál!

:*:rolleyes::*:rolleyes:

Utoljára módosítva: Gigi által : 2010-01-05 13:25
Válaszol idézettel
Régi 2010-01-05, 13:33
dorka avatarja
A hónap hagyományos alkotója 2011. június

Hely: Ecser
Összes hozzászólás: 387
Képek: 79
Válaszol idézettel
Régi 2010-01-05, 13:52
janka avatarja
A Kreatív Csapat tagja

Hely: Espoo, Finnország
Összes hozzászólás: 3.376
Képek: 446
Gigi, ez igazán kedves gondolat

CT:
Válaszol idézettel
Régi 2010-01-05, 20:44
Secima avatarja
Törzsvendég

Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 1.788
Képek: 583
Örülök ennek a bejegyzésnek. Én igyekszem kommentelni, de olyan sok kép kerül feltöltésre, hogy lehetetlen mindenhová kommentelni. Aki nálam hagy kommentet, ahhoz azért igyekszem én is eljutni.
Én még olyat is szoktam, hogy végignézem, hogy hol kevés a komment és oda írok. Én sem szeretem, ha komment nélkül marad egy oldalam. Volt már ilyen. Egyszer kommenteltem is magamnak, hogy legalább egy legyen. :laugh:
Az új tagokhoz is írogatok, de tényleg olyan sokan vagyunk, hogy sokszor és sokan kimaradnak.

Gigi, kipróbáltam, hogy feltöltéskor kommentelek a mellettem lévő kettőhöz, de csak egy volt mellettem. :laugh: Most várom, hogy valaki utánam is töltsön még fel és megyek kommentelni.

Szóval jó dolog ez a komment írás és nagyon jól tud esni.
Régi 2010-01-05, 21:40
eralilla avatarja
Törzsvendég

Összes hozzászólás: 604
Képek: 379
Bizony én is csak ritkán kommnetelek az utóbbi időben. Viszont ma délután pont Gigitől kaptam egy szívet melengető hozzászólást, s el is határoztam, hogy én is többet fogok ezután kommentelni.
Ezt a módszert találtam ki. Amikor jövök, a napi feltöltött oldalakból fogom a két kedvencemet kiválasztani. (vagy többet) Remélem sikerül is betartanom.

Válaszol idézettel
Régi 2010-01-06, 10:46
gerbera1 avatarja
Törzsvendég

Hely: Budapest (budai oldal)
Összes hozzászólás: 257
ez egy nagyon jó téma,mert vannak kezdök és nekik is elkelne a biztatás,nem csak azokat kell látogatni akik már régiek,hanem az újjakat is mert nem lessz kedvük feljárni,hiába csinálnak szép oldalakat ha a kutya sem jár arra
én is szoktam az újjakat megnézni ha nem is irok hozzá semmit,a lényeg,hogy valaki ott járt,az mindég jól esik,remélem ezzel nem mondtam rosszat mert ha igen akkor bocsika meg sok-sok bocsipuszi

Utoljára módosítva: gerbera1 által : 2010-01-06 10:48 Oka: kimaradt 1 bötü:)
Válaszol idézettel
Régi 2010-01-06, 11:16
Kovaxka avatarja
Törzsvendég

Összes hozzászólás: 1.012
Képek: 322
Én próbálok kommentelni minden nap, még képfeltöltés nélkül is.
Régi 2010-01-07, 07:02
Mörjike avatarja
A Kreatív Csapat tagja

Hely: Debrecen
Összes hozzászólás: 1.394
Képek: 126
Az újak nevében (bár már 2 hónapja itt vagyok lelkesen) had írjak még annyit, hogy az építő jellegű kritikát sem vetem/ vetjük meg szerintem. Sőt! Ez előrelendít, segít a fejlődésben. Úgyhogy én bátorítok mindenkit, hogy nem sértő módon ha van kritikai hozzáfűznivalója egy képpel kapcsolatban azt se féljen leírni.
Nem tudom ezzel más hogy van.
A kedves szavaknak kommenteknek pedig tényleg örül az ember. Én is igyekszem kommentelni ahogy időm engedi.

Válaszol idézettel
Régi 2010-01-07, 09:21
Bea avatarja
Bea Bea nem elérhető
Törzsvendég

Összes hozzászólás: 323
Képek: 223
Gigi, imádom, hogy annyira szépen meg tudsz mindent fogalmazni! Mindenki érti, de semmiképpen nem bántó. Én például abszolút magamra veszem, de nem szégyenkezek miatta, hanem inkább megpróbálok változtatni rajta. Mindig rohanva nézem meg a galériát, így sajnos nagyon ritkán kommentelek. De mostantól ezen változtatni fogok! Mert igen: nekem is nagyon jól esnek a kedves szavak, és ha más az idejéből ezt a pár percet tudja rám szánni, akkor ezzel én is tartozom, hogy nem csak magamban "kommentelek" egy-egy alkotást!

Köszönöm az építő topic-ot, mert szerintem ez az egyéniségünket is építi, javítja, ha meghalljuk, magunkba nézünk és változtatunk.
Válaszol idézettel
Régi 2010-01-07, 10:51
Tag

Összes hozzászólás: 44
Képek: 90
Üzenetküldés Skype™-on keresztül Niki részére
ez egy nagyon jó téma, a kommentek sokat tudnak segíteni, én viszonylag új vagyok és ezek a "terelgetések" segítik kialakítani a saját stílusom ... és nem utolsósorban rettentően jókedvre derítenek
igyekszem én is többet kommentezni, és mindig visszamegyek jó pár nappal korábbra is, mert van az úgy, hogy az ember szerencsétlen időben tölt fel képet pl. ha sok új van egyszerre, és egyszerűen nem ér el hozzá mindenki ...
Válaszol idézettel
Régi 2010-01-07, 12:37
szrjudit avatarja
Törzsvendég

Hely: Albertirsa
Képek: 745
Üzenetküldés MSN-en keresztül szrjudit részére Üzenetküldés Skype™-on keresztül szrjudit részére
Szívünkből szóltál kedves Gigi, én is többet fogok írni, mert olyan jó érzés kommenteket kapni, és olyan rossz, ha nem érkezik visszajelzés. Figyeljünk jobban egymásra, itt egy nagy közös csapat vagyunk, ezért is szeretjük annyira ezt a helyet
Válaszol idézettel
Régi 2010-01-09, 21:04
szrjudit avatarja
Törzsvendég

Hely: Albertirsa
Képek: 745
Üzenetküldés MSN-en keresztül szrjudit részére Üzenetküldés Skype™-on keresztül szrjudit részére
Remélem nem haragszol Gigi, idéztelek a Blog4scrap blogján, mert azt szeretném, ha minél többen olvasnák ezeket a sorokat
Válaszol idézettel
Régi 2010-01-09, 22:24
ilgya avatarja
Tag

Összes hozzászólás: 44
Képek: 38
Köszi Juditnak,hogy elolvashattam ezeket a sorokat! És persze neked is Gigi,de a Blog4Scrap blogból jutottam ide. Szívmelengető ebben a hidegben! Ha van egy kis időm mindig kommentelek,de ezután azt hiszem még többet fogok:*
Válaszol idézettel
Régi 2010-01-09, 22:36
narcicca avatarja
Törzsvendég

Összes hozzászólás: 727
Képek: 258
Üzenetküldés MSN-en keresztül narcicca részére Üzenetküldés Skype™-on keresztül narcicca részére
Én is elég ritkán kommentelek, van, hogy be sem lépek, csak gyorsan átfutom mi történt. Tényleg nagyon jó érzés kommentet kapni, ezentúl megpróbálok több időt tölteni itt és többet kommentelni.

CT member:
Válaszol idézettel
Régi 2010-01-10, 10:44
Christine avatarja
Törzsvendég

Hely: Chesham, United Kingdom
Összes hozzászólás: 108
Én is a Blog4Scrap blogból jutottam ide vissza. És szivemből szóltatok. Mostanában én is kevés képet töltök fel, de azért igyekszem jönni és kommentelni mások képeit amikor csak tudom. Mert magamról tudom én is hogy milyen jólesik olvasni ha valakinek tetszik egy-egy oldalam és ezt jelzi. És hogy mekkora csalódás mikor ez elmarad.....

Blog: http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com
Válaszol idézettel
Régi 2010-07-24, 07:32
V.Éva avatarja
Törzsvendég

Hely: Kisnémedi
Összes hozzászólás: 133
Képek: 129
Betelt a tárhelyem:emarassed: Kérhetek egy kis bővítést?:olelke:
Régi 2010-07-28, 14:43
Trillucy avatarja
Törzsvendég

Összes hozzászólás: 151
Képek: 391
Én úgy másfél éve scrapbookozok és csak nem rég lettem aktív tagja a fórumnak.
Mióta "rájöttem" nagyjából (még nem tökéletes) mi,hogy működik azóta kattingatok ide-oda! :-) Néha még össze vissza :-))))
Valóban jó dolog ha az embert kommentálják,tényleg szárnyakat adhat és jó érzés,hogy mielőtt ehhez a hozzá szóláshoz jutottam én már megtettem és folyamatosan igyekszem motiválni a többieket!! :-)
Válaszol idézettel
Régi 2011-02-13, 18:35
Törzsvendég

Hely: Sárisáp
Összes hozzászólás: 643
Képek: 112
Arra szeretnék választ kapni,hogyha tagi albumba szeretnék képeket feltölteni,akkor oda is csak 5 képet lehet 1 napon?
Válaszol idézettel
Régi 2011-02-13, 19:25
janka avatarja
A Kreatív Csapat tagja

Idézet:
Bmary eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
láttam, hogy írtál, de nem vagyok biztos benne: szerintem oda lehet többet is, mert ennek az a lényege, hogy a galériában nem jelenik meg külön a képed. úgy szoktuk, hogy feltöltesz egy borítóképet, aztán oda linkeled az albumod elérhetőségét, hogy más is meg tudja nézni. remélem, nem mondtam hülyeséget

CT:
Válaszol idézettel
Régi 2011-02-13, 19:41
Törzsvendég

Hely: Sárisáp
Összes hozzászólás: 643
Képek: 112
Idézet:
janka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Köszi, Janka! A borítót szándékoztam feltölteni,sak a többiben nem voltam biztos. Köszi!!
Válaszol idézettel
Régi 2011-06-06, 09:37
Merika avatarja
A hónap hagyományos alkotója, 2011 augusztus

Hely: Dunakeszi
Összes hozzászólás: 525
Képek: 364
S.o.s.

Miért nem engedi a szokásos méretben feltölteni a képem????Csak ilyen piciben tudtam az utolsót feltölteni! Másnál látom a nagy képeket!!!! Kérek még tárhelyet is mert lassan betelik!

Sikerült picit nagyobb, nagy nehezen!

Színek szigete blog

Utoljára módosítva: Merika által : 2011-06-06 09:43
Válaszol idézettel
Régi 2011-06-06, 12:11
janka avatarja
A Kreatív Csapat tagja

Idézet:
Merika eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Ó, sajnálom! Kicsit légy türelemmel, mert most Gigi Írországban van... nem biztos, hogy onnan el tudja intézni...

CT:
Válaszol idézettel
Régi 2011-06-06, 20:00
Gigi avatarja

Erika, most próbáld meg...
Régi 2011-06-06, 20:27
Merika avatarja
A hónap hagyományos alkotója, 2011 augusztus

Hely: Dunakeszi
Összes hozzászólás: 525
Képek: 364
Idézet:
Gigi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Köszi Gigi, a tárhelyet is, ráért volna mikor hazajössz! Ne dolgozz, pihenj, puszi!

Színek szigete blog
Válaszol idézettel
Régi 2011-08-07, 17:42
Silvereye avatarja
Új tag

Hely: Fót
Összes hozzászólás: 20
Képek: 14
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy PS-ben mekkorára méretezzem át a képeket, hogy fel tudjam tölteni? Valahol olvastam már de egyszerüen nem emlékszem hogy hol és már a fél napom elment a visszaolvasással
Előre is köszönöm a segítséget
Válaszol idézettel
Régi 2011-08-07, 17:57
Gigi avatarja

Idézet:
Silvereye eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Gyöngyös, a galériánkban 700x700-as képeket használunk, a maximális fájlméret 300 Kb legyen.

Köszönöm, hogy feltetted ezt a kérdést, mert most elgondolkodtattál, hogy miért nem egyértelmű ez itt az oldalunkon, úgyhogy fel is teszem ezt a két adatot mindenhová, hogy jól látszódjék, mondjuk kezdem a Feltöltéskor megjelenő ablakánál. Ez a mi hibánk volt, elnézést. Köszi még egyszer.
Régi 2011-08-07, 18:22
Silvereye avatarja
Új tag

Hely: Fót
Összes hozzászólás: 20
Képek: 14
Aha, de az a 700x700 gondolom pixel. A PS-ben van hüvelyk, cm, pont-lehet ez a pixel- és akkor még meg kell adni a dpi-t is, viszont nem látom hány Kbite. Szóval össze vagyok kavarodva rendesen..... vagy ha kész vagyok a képpel akkor utána photoscape-el átméretezem, az tuti pixelben dolgozik. Áááá, első napom és már hullik a hajam
Válaszol idézettel
Régi 2011-08-07, 18:42
Gigi avatarja

Idézet:
Igen, bocs, 700x700 pixel. Ha a Mentés webre/Save for web parancsot választod, már eleve lecsökkenti a méretét, és ott a megjelenő ablak bal alsó sarkában láthatod, most épp hol tart a fájl mérete, ha lemented... ha túl nagy (több, mint 300 Kbyte), akkor ugyanebben a Save for web parancs nyomán megjelenő ablakban, a jobb felső sarokban a Very High helyett a High vagy a Medium felbontást választod, akkor láthatod, hogy egyre csökken a fájl mérete. Javaslom, hogy vagy ezt a legördülő menüt állítsd át, vagy pedig a mellette lévő Quality csúszkát, addig, amíg épp 300 Kbyte alá csökken a fájlod mérete. Akkor ezt a változatot mentsd le, és már jöhet is a galériába!
Régi 2011-08-07, 19:01
Mörjike avatarja
A Kreatív Csapat tagja

Hely: Debrecen
Összes hozzászólás: 1.394
Képek: 126
Idézet:

Szia Gyöngyös!

Figyelmedbe ajánlom egy korábbi cikkemet, ahol pont a digitális oldalak átméretezéséről, mentéséről írok. A végén pedig letölthetsz egy actiont, ami mindent elintéz helyetted. A te dolgod annyi, hogy az átméretezett, lekicsinyített képet elmentsd jpg-be. Mentés során lehet a minőségen még állítani, ott látszik, hogy mekkora lesz a file mérete.

Itt a cikk.
http://www.scrapbook.hu/2011/05/08/s...esitese-webre/

Válaszol idézettel
Régi 2011-08-07, 19:17
Gigi avatarja

Idézet:
Mörjike eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Na, most itt pirulok. Ezzel kellett volna kezdenem! Annál is inkább, hogy azóta is a Te Action-ödet használom, Ági. )

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
Témákat nem hozhatsz létre
Nem küldhetsz válaszokat
Fájlokat nem csatolhatsz
Hozzászólásaidat nem módosíthatod

BB code : bekapcsolva
Hangulatjelek bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód bekapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva

Fórum ugrás

A pontos idő 21:09 , a GMT +1 időzóna szerint.