|
|
|||
|
|||
|
Játsszunk a fotókkal!
Szeretsz körülvágott fotókat használni? Élvezed, ha Te magad alkothatod meg azt a fantáziavilágot, amibe aztán belehelyezheted a gyermekedet, unokádat, párodat? Ha mindkét kérdésre igen a válasz, akkor gyere és játssz velem!
Mutatok egy oldalt inspirációnak: ![]() A feladat egyszerű: használj körülvágott fotót és teremts köré olyan világot, amilyet csak akarsz. Ha elkészültél, gyere és linkeld be az alkotásodat! A határidő: 2009. február 28. Nos, beindult a fantáziátok? Van olyan, akit érdekel a téma? Kuznyec |
|
|
||||
|
||||
|
Engem érdekel, és nagyon nagy kedvem van kipróbálni! Eddig még csak egyszer használtam körbevágott fotót, igaz, egy picit másképp, mint itt a képen van.... majd meg is mutatom! Örülök az ötletnek!
|
|
|
||||
|
||||
|
Nagyszerű ötlet! Igyekszem résztvenni!
![]() Ági, megosztanál velünk néhány tippet a fotó körbevágásával kapcsolatban?
|
||||
|
||||
|
Ági, nekem már van néhány ilyenem... kettőt már fel is tettem a galériába, de van még, majd azokat is feltöltöm... ha nem baj, hogy régebbiek. Ide is linkeljük majd be?
Én úgy szoktam körbevágni, hogy először a lasszóval nagyjából körbejelölöm a fotót, majd ráteszek egy rétegmaszkot, és úgy törölgetem még le a leeső részeket. Ez azért jobb így, mint simán körberadírozgatni, mert a maszk úgy működik, hogy ha cserélgetitek az ecset és a radír eszközt, akkor az egyik töröl, a másik visszarajzolja. Tehát, ha elrontod, akkor simán a másik eszközzel vissza tudod "csinálni", míg a radír esetében ezt nem tudjuk megtenni... izé, nem tudom elég érthetően írtam-e... |
|
|
||||
|
||||
|
Mostanában készítettem egy pár ilyen körülvágós képet, mert nagyon tetszenek a fantáziaképek. Szeretnék én is játszani!!!Régebbit is be lehet linkelni?
Én a körülvágáshoz a gyorsmaszkot használom, igencsak nagy nagyításban és utána fordítok a kijelölésen és egy rétegmaszkot teszek rá. |
|
|
|||
|
|||
|
Na, az előbb tök jól leírtam, hogy hogyan vágom körül a fotókat, aztán egy elegáns mozdulattal megnyomtam a billentyűzeten a power gombot és a gépem kikapcsolt, a bejegyzésem pedig természetesen elszállt.:shocked2:
Tehát, akkor újra: Én is a maszkolást használom: először lasszóval nagyjából körülvágom az alakot, aztán jöhet a rétegmaszk. Én nem az ecsetet és a radírt váltogatom, csak ecsetet használok: fekete töröl, fehér visszavarázsol. Totálisan felnagyítom a képet és kis méretű ecsetet használok, így szinte pixelenként lehet törölni. Macerás meló, de megéri. Én már teljesen rákattantam a témára, lassan már nem is tudok olyan fotóval dolgozni, ami nincs körülvágva! ![]() Nem árt, ha jó minőségű a fotó és az is előnyös, ha az alak nem olvad bele a háttérbe. Én már elkezdtem tudatosan fotózni, olyan háttér elé ültetem / állítom a csajokat, amitől elüt a ruhájuk/hajuk színe, hogy aztán könnyebb legyen körülvágni. Ja, és nagyon fontos, hogy olyan fotóval dolgozzunk, amin megvan az alanyunk minden porcikája, vagyis egészalakos fotót készítsünk és ne fentről fotózzunk, hanem guggoljunk le a gyerkőchöz. ![]() Gyorsan befejezem, mielőtt megint kikapcsolnám véletlenül a gépet.
|
|
|
||||
|
||||
|
Én biztos hogy benne vagyok. Érdekes újabban ha készítek oldalt nem szándékosan de valahogy mindig fantázia fotó lesz belőle. Imádom más világba helyezni a gyerekeket!
Én is úgy vágom körbe ahogy Bea, régen csak lasszóztam, de így szebben lehet. Utána még a beillesztett képen próbálok esetleg szépíteni véletlenül ott maradt részt kivágni. |
|
|
||||
|
||||
|
Ehhez még azt tenném hozzá, hogy nem csak a digitális technika művelői játszhatnak, én pedig tuti olyat fogok készíteni, ami, bár digitális, körbe van vágva, de úgy fog kinézni, mintha hagyományos lenne.... hm? Beindítottam esetleg valakiben valamit? Gondolkodjatok Kuznyec jópofa ötletről így is....
|
|
|
||||
|
||||
|
Én jövök mindenképp. És igyekszem végre normálisan megcsinálni a körülvágást, általában elnagyolom :p, tudom, hogy úgy kéne, mint Ági írja, szinte képkockánként, mégis megelégszem általában a közepes eredménnyel. Na de majd most. Megteszed, hogy majd magát a kivágást is kritizálod illetve dicséred, ha olyan?
|
|
|
||||
|
||||
|
Jelentem én készítettem egy körülvágott fotós oldalt, bár fantáziavilág nélkül (ez ugye nem kizáró ok?)...
![]() Gigi hozzászólása megindított, hogy lehet másképp is gondolkodni a körülvágásról... Nagyon jó volt, mert eszembe sem jutott volna... Köszi Gigi!!
|
||||
|
||||
|
Sziasztok!
Én is nagyon kezdő vagyok, de általában a körbevágást alkalmazom. (a fényképezésben sem vagyok túl ügyes, ezért sokszor olyan részlet is a képen van, ami nem kell, ezért inkább körülvágom az alakot). Ehhez a kiragadás szűrőt szoktam használni. Ma készült el egy olyan képen, amiben szintén körbevágást alkalmaztam, bár nem fantázia világba helyeztem. Ha sikerül felvarázsolom a galériába. Gigi "Szívem egyik fele" című képe adta az ötletet hozzá. (bocsi, nem tudom hogyan kell belinkelni) A kritikát is várom, remélem az ikont is fel tudom rakni (még ezt meg kell keresnem hogy is működik) |
|
|
||||
|
||||
|
Remélem elfogadod, egy hagyományos oldalam. http://galeria.scrapbook.hu/showimage.php?i=1259&c=3 itt találod.
|
|
|
||||
|
||||
|
Nagyon sok fantázia képet készítettem, de most egy új, más oldalt szeretnék megmutatni nektek a kihívás kapcsán.
http://galeria.scrapbook.hu/showimage.php?i=1266 |
|
|
||||
|
||||
|
Kedves Ági!
Elkészült az én oldalam is, itt található: http://galeria.scrapbook.hu/showimage.php?i=1315&c=17 Az első ilyen oldalam, nagyon várom a véleményed/-eteket!
|
|
|
||||
|
||||
|
Ági! Utolsó pillanatban ugyan de én is készitettem valamit. Itt találod: http://galeria.scrapbook.hu/showimag...atid=newimages nagyon jó kis kihívás volt, öröm volt keresgélni a fotók és hátterek között.
|
|
|
||||
|
||||
|
Finisben de elkészültem én is (a kép itt http://galeria.scrapbook.hu/showimage.php?i=1363&c=18 ) A körbevágás tényleg elszórakozós, de megérte. Máskor is ki fogom próbálni
|
|
|
||||
|
||||
|
Elkészültem az oldalammal, de még biztosan fogok készíteni, mert nagyon tetszenek az ilyen stílusú képek.
![]() http://galeria.scrapbook.hu/showimag...r&imageuser=95 |
|
|
||||
|
||||
|
Nálam még van fél óra a napból, így beleférek a határidőbe.
A körbekivágást teljesítettem, a fantáziavilágra még várnotok kell. ![]() Köszi a kihívást Ági, nagyon élveztem. Az én oldalam pedig itt van: Testvériség |
|
|
||||
|
||||
|
Egy nap késéssel bár, de elkészült az oldalam!
Blessed by fairies Nagyon jó kis kihívás volt! :cheesy:
|
||||
|
||||
|
És az enyém 5 nap késéssel:
Tavaszváró Ritkán csinálok ilyen oldalakat, de mindig nagy élmény! Köszönet érte!
|
|
|
||||
|
||||
|
Már eléggé kicsúsztam a határidőből, de azért belinkelem az oldalamat. Érdekes volt kivágott alakkal dolgozni, de tetszett, szóval szerintem még biztosan lesz pár ilyan oldalam
![]()
|
![]() |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|